Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je voor meer vogels in je tuin!

De kans dat er wel eens vogels door je tuin fladderen is aanzienlijk groot. Het kan ook zijn dat de vogeltjes om de één of andere reden jouw tuin lijken te ontwijken. Dat is jammer want deze beestjes brengen veel vrolijkheid en levendigheid met zich mee en je kunt er uren naar kijken. Heerlijk genieten van je kopje koffie in de zon met het getjilp van een huismus of een koolmeesje op de achtergrond. In deze blog vertellen we je hoe je ervoor zorgt dat er weer meer vogeltjes jouw tuin bezoeken! Het is even een klus, maar als de beestjes er eenmaal zijn zullen ze altijd terug blijven komen om jouw dag weer een beetje vrolijker te maken!

 

Zorg voor voldoende leven

Als jij meer vogels naar je tuin wil lokken dan is de belangrijkste factor misschien wel dat er leven in je tuin moet zijn. Dan hebben we het niet alleen over bomen, bloemen en planten, maar vooral over insecten. Het is namelijk goed om zo nu en dan wat bijen, vlinders en andere insecten in je tuin te zien komen. Er moet dus het één en ander gebeuren in je tuin voordat de vogels komen. Als er geen leven in je tuin is hebben de vogels ook geen reden om er naar toe te komen. Door genoeg groen in je tuin te hebben zorg je er dus voor dat er insecten naar je tuin komen en dan zullen de vogels vanzelf volgen.

 

De natuur een handje helpen

Het gaat misschien een beetje tegen de natuur in, maar het kan geen kwaad om de natuur af en toe een handje te helpen. Om te beginnen kun je dit doen door vogelhuisjes op te hangen in je tuin. Strooi daarnaast dagelijks wat vogelvoer of hang vetbollen of een pindaslinger op, zo is de kans groot dat er snel nieuwe vogeltjes in je tuin te zien zijn. Het kan verder zeker geen kwaad om de beestjes te helpen om aan hun voedsel te komen. Hopelijk geniet jij binnen de kortste keren van het uitzicht in je tuin!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/