Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Zo kun je goedkoop een luxe Riva scooter kopen

Natuurlijk is een Vespa scooter een prachtig voertuig, je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Wanneer je liever wat minder geld besteedt, maar toch graag wat luxe hebt, dan is er een oplossing; je kunt de Riva scooter kopen in Luxury uitvoering. Dit is de meeste luxueuze uitvoering in de populaire lijn Riva scooters van BTC. Die toch maar een fractie van de prijs kost die je voor een Vespa Sprint of Primavera zou betalen. Wat krijg je eigenlijk voor je geld, en zijn er nog meer mogelijkheden?

 

BTC Riva Luxury

Het merk BTC heeft een flink aantal scooters op de markt gebracht, die met name aanspreken bij de klanten die zo min mogelijk geld willen uitgeven. De retro lijn van dit merk bestaat uit eenvoudige en betaalbare scooters die met name in prijs / kwaliteitsverhouding goed scoren. Ze zijn wel een beetje aan de kale kant, maar niet iedereen zit te wachten op het beste van het beste. Wanneer je graag wat geld overhoudt, maar toch nét iets meer luxe wilt dan het instapmodel, dan zijn er twee opties; 1. bestel in de Fast & Furious scooterwinkel extra opties of 2. kies een luxer model. Zo kun je de BTC Riva scooter kopen in een Luxury uitvoering. Dit is momenteel het meeste luxe type in deze populaire serie, met allerlei extra’s features die niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook het rijcomfort zullen verhogen.

 

Van Lux naar Luxury

We waren al bekend met de Lux uitvoering, bij deze Luxury editie doet BTC er nog een schepje bovenop. Het begint al met de kleuren, in 2020 zijn er nieuwe kleuren toegevoegd voor een nog grotere keuze. Ook krijg je standaard white-wall banden meegeleverd, dit zijn banden met een decoratieve witte streep aan de zijkant voor dat echte ‘retro’ gevoel. Het set valbeugels benadrukt de retro stijl en biedt extra veiligheid, dat geldt ook voor het duo zadel en het windscherm. Er zijn ook moderne features zoals standaard LED verlichting en een USB aansluiting.

 

Voor een deel is het mogelijk een standaard Riva scooter te kopen en die uit te breiden met extra opties. Maar dan ben je dief van je eigen portemonnee, want los kosten deze accessoires veel meer dan in deze Luxury editie. Daar komt nog bij dat alles op elkaar afgestemd is wat je zoekwerk zal besparen.

 

Klassieke look met moderne technologie

Hoewel het design sterk doet denken aan de bekende Italiaanse retro scooters, is de technologie zeker niet stil blijven staan. Zo is er een elektronische ontsteking aanwezig, een elektronisch gestuurde startknop en een motor die voldoet aan de EURO4 norm. Dat betekent zuinig rijden met een laag verbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Wat voor andere 4-takt verbrandingsmotoren geldt is ook hier van toepassing; tank bij voorkeur Euro98 in plaats van Euro95. Want sinds de introductie van E10 benzine kun je met Euro95 op den duur de motor beschadigen. Met Euro98 heb je daar geen last van.

 

Thuis in de stad

Je kunt een BTC Riva scooter kopen om buiten de bebouwde kom te rijden, toch komen de rijeigenschappen met name tot hun recht in het drukke stadsverkeer. Zowel de 25 km/u uitvoering als de 45 km/u uitvoering zijn heel wendbaar dankzij de kleine wielen, het zijn vlotte scooters en schakelen is niet nodig. Als je nog meer luxe wenst is dat zeker mogelijk, gezien de lage instapprijs zul je wellicht nog wat geld overhouden voor opties zoals een druppellader (voor personen die relatief weinig kilometers maken), een scooterhoes en uiteraard een goed slot. Je kunt ook direct handschoenen of een regenjas erbij bestellen wanneer je regelmatig door weer en wind moet rijden.

 

Geniet van luxe voor een vriendelijk prijskaartje met de BTC Riva scooter.