Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Werken in de zorg voor een hoger doel

Niemand is het vergeten dat heel Nederland massaal applaus gaf aan alle medewerkers in de zorg. Werk in de zorg wordt nu eenmaal nog zwaarder in de tijden van de pandemie. Daarom hebben wij alleen maar meer waardering voor de mensen die werkzaam zijn in de zorg. Werken in de zorg kan echter erg breed genomen worden. Er zijn veel verschillende banen in de zorg sector. Denk maar eens aan verpleegkundige, arts, psycholoog, psychiater, tandarts, huisarts en nog veel meer. Werk in de zorg kan erg uiteenlopend zijn. Benieuwd welke soort baan in de zorg bij u past? Lees dan verder!

 

Achter de schermen

Als u achter de schermen leest in de context van zorg denkt u misschien ‘hoe kan dat nou?’. Wij leggen het u uit. Dit heeft te maken met verschillende call centers van zorg instanties. Neem een voorbeeld aan klantenservice zilveren kruis. Wanneer u voor klantenservice zilveren kruis werkt zult u vragen van alle klanten moeten beantwoorden. Let er echter wel op dat u rekening houd met de training die bij zulke soorten banen komen kijken. U leert in dat geval alle ins and outs van het zilveren kruis. Zo hoeven klanten niet super lang te wachten aan de telefoon wanneer zij een kleine vraag hebben. Daarnaast kunt u gespecialiseerd worden op bepaalde vlakken binnen de klantenservice zilveren kruis. Denk hierbij aan de afdeling betalingen of de afdeling klachtenafhandelingen. U wordt dan het persoon waar de doorverwijzingen voor binnenkomen. Daarnaast kunt u werkzaamheden op de computer verrichten voor zilveren kruis.

 

Directe zorg

Wanneer u een baan wilt waarbij u directe zorg levert heeft u vaak een diploma of certificaat nodig. Zo kunt u niet zomaar tandarts of psycholoog worden. Hier moet wel een studie voor gedaan worden. Het is wel zo dat wanneer u deze studie doet u een grote kans op werk hebt doordat zorg altijd nodig is. In tegenstelling tot de horeca- en evenementenbranche is zorg geen luxe voor ons. Zo heeft u wel een zekerheid na het behalen van uw diploma voor een gespecialiseerde zorg richting. Zorg wordt echter enorm gewaardeerd door onze maatschappij.

 

 

https://www.klantenservice.tips/telefoon-klantenservice/zorg/zilverenkruis/

https://web-wings.nl/