Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Wat verstaat men onder een moderne villa?

Geschiedenis & heden

Eind negentiende eeuw was er een grote groei omtrent de bouw van landhuizen en villa’s. Nederland veranderde in een moderne samenleving, dit was een resultaat van de economische groei en een toenemende welvaart.

 

Op vandaag wordt er onder de moderne villa het volgende verstaan: ‘een moderne bouwstijl die te herkennen is aan verschillende elementen zoals blootgesteld staal, minimalistische vormen, en een zeer open indeling met verschillende ruimtes die in elkaar overlopen.’ Vaak wordt bij deze stijl ook gebruik gemaakt van een mix van verschillende materialen, strakke lijnen in combinatie met veel lichtinval vanuit de ramen. De nadruk blijft echter op de eenvoud en dynamiek.    

De moderne stijl

Vaak wordt bij een moderne villa gebruik gemaakt van strakke, eigentijdse en minimalistische details. Bij een moderne villa zit de kracht in het ontwerp van het huis. Juist doordat een modern huis ook vaak minimalistisch is ingericht, is het juist van belang dat de architectuur van het huis goed gezien wordt. Daarnaast worden in moderne villa’s gebruik gemaakt van de maximaal te besteden ruimte, daardoor kiezen vaak (samengestelde) gezinnen voor een moderne villa. Doordat bij deze bouwstijl de aparte kamers wonen, keuken en eten vaak in elkaar overlopen, ontstaat er een open woonoppervlakte. Hierdoor is deze bouwstijl ook ideaal voor mensen die tot late leeftijd zelfstandig willen wonen doordat deze bouwstijl gebruiksvriendelijk is voor eventuele aanpassingen binnen de woonsituatie. 

Andere voordelen

Naast de gebruiksvriendelijkheid zijn er nog andere voordelen die een moderne villa heeft. Bij de moderne architectuur wordt er veel rekening gehouden met duurzame materialen. Op die manier wordt tijdens het bouwen ook rekening gehouden met het milieu.

 

https://bruis-architectuur.nl/moderne-villa/