Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Toekomstige aanpassingen huizenmarkt 2021

Meer aandacht voor het bezichtigingen van woningen

In het voorjaar van 2020 werd er verwacht dat de huizenprijzen goedkoper zouden worden echter blijkt nu dat nu dat er sprake is van een toename van de huizenprijzen. Dit kwam doordat er ook meer sprake was van meer bezichtigingen per woning dan vorig jaar januari 2020. Ondanks dat er veel verlies is van banen in Nederland gecombineerd met de strenge lockdown regels weerhoudt dit veel mensen niet om toch op zoek te gaan naar een nieuw woning. Daarom gaan vele toch op zoek naar een nieuwe woning tijdens de lockdown. 

 

Alleen serieuze potentiële kopers

Door de toename van de aanvragen voor de bezichtigingen hebben de makelaars op het moment zeer druk, hierdoor wordt zorgvuldig geselecteerd op de personen die daadwerkelijk een woning mogen bezichtigingen. De makelaars moeten tevens ook nog steeds de instructies opvolgen van het RIVM met betrekking tot de maatregelen van COVID-19. Daarnaast bieden ook verschillende makelaars de mogelijkheid om een bezichtiging virtueel aan te bieden aan de potentiële kopers, door middel van een virtuele tour of woningvideo. Dit kan uiteindelijk helpen om zo het aantal funkijkers nog meer terug te dringen.     

Huizenprijzen zullen gelijk blijven of zelfs stijgen

Ook werd er verwacht dat door de coronacrisis de huizenprijzen zouden dalen, waardoor het voor starters makkelijker zou zijn om een woning te kunnen bemachtigen. Echter is dit uiteindelijk tot heden niet het geval. De nieuwe verwachting voor 2021 is zelfs dat de huizenprijzen tussen de 5 en 5,5 % zullen stijgen. Tot grote frustratie onder de jongere generatie, op het moment zien makelaars een grote toename aanvragen van mensen onder de 35 die graag een huis willen kopen. 

 

Een nieuw alternatief: een eigen woning bouwen.

Een goed alternatief is om een eigen woning te bouwen, er zijn vele instanties en bedrijven die jou hiermee al een eind op weg kunnen helpen, om naar jouw droomwoning toe te werken. Laat je wel van tevoren goed informeren over de voor en nadelen bij het bouwen van je eigen woning. Echter heb je bij het bouwen van je (toekomstige) prefab woning veel zeggenschap zoals: (duurzame) materialen, de indeling van de woning en de structuur van het gebouw. Zo kun je je woning helemaal inrichten hoe jij dit graag zou willen zien. Wel is het van belang om hierbij gebruikt te maken van een architect, die samen met jou je droomwoning tot realiteit kan maken.

 

https://bruis-architectuur.nl/prefab-woning