Erikvenneman
Dienstverlening

Wat is helderziendheid eigenlijk?

Helderziendheid is eigenlijk het kunnen ´zien´ ofwel ´voorspellen´ van de toekomst en verschijningen die bovennatuurlijk zijn. Helderziendheid is een gave waarmee je dingen ziet die niet met de gewone, en stoffelijke zintuigen niet waar te nemen zijn. Dit zijn vaak gebeurtenissen en voorspellingen die zich in een andere tijd of plaats afspelen, en soms zelfs in een hele andere wereld of dimensie. Dit komt omdat zij gebruik maken van het zogenaamde derde oog. Er zijn veel verschillende vormen van helderziendheid.

Iemand die beschikt over helderziendheid, beschikt over een paranormaal zintuig. Mensen met helderziendheid vallen onder de verzamelnaam paragnosten, MAAR niet iedere paragnost hoeft per se helderziend te zijn.

 

Derde oog

Zoals eerder vernoemd werkt de gave bij een helderziende vooral vanuit het derde oog, welke zich bevindt midden op het voorhoofd boven de neus. Het derde oog wordt ook wel het innerlijke oog genoemd omdat het fysiek niet zichtbaar is. Het is een combinatie van het visuele beeld & gedachten, iedereen heeft dit innerlijke oog. Je kunt het vergelijken met dat als je aan een boom denkt, je ook een boom ziet in je gedachten. Alleen bij helderziende is het zo dat ze dat oog kunnen trainen, waardoor ze steeds ´meer´ zien, en hoe beter het derde oog ontwikkeld is hoe beter ze de beelden ook zullen begrijpen die ze doorkrijgen. De beelden die een helderziende doorkrijgt kunnen heel breed zijn, zo kunnen ze beelden uit het verleden, heden & toekomst zien, aura´s, mensen, maar ook voorwerpen of symbolen. En hoe beter ze getraind zijn, hoe beter dat ze de samenhang zullen begrijpen van al deze beelden & filmpjes.

 

Verschillende vormen

Helderziendheid bestaat er in allerlei verschillende vormen, en sommige helderzienden hebben ook een breder aspect aan gave binnen de helderziendheid. De een kan meer als de ander, net zoals elk mens anders is, geldt dit binnen helderziendheid ook.

Er bestaan namelijk ook helderzienden die door materiaal heen kunnen kijken, zoals bijvoorbeeld het menselijk lichaam. Iemand die deze gave heeft kan bijvoorbeeld iemand helpen die ziek is, en zou bijvoorbeeld kunnen zien wat er in het lichaam van de zieke persoon aan de hand is.

Ze zullen niet letterlijk door je lichaam heen kunnen kijken, maar ze zien via beelden waar het probleem in het lichaam zit. En soms zien ze zelfs de oplossing voor dit probleem.