Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

Wat is een bubbelenvelop?

De bubbelenvelop, bubbel envelop, bubble envelop of envelop met bubbeltjes, hoe je het ook wilt noemen, één ding is zeker: het is ideaal om kleine, kwetsbare items mee te verzenden. Iedereen heeft er wel eens een ontvangen of verzonden. De meestal witte of bruine envelop die aan de binnenzijde voorzien is van een transparante laag met bubbeltjes. De bubbelenvelop komt voor in allerlei maten. Dus of je nu grote of kleine items wilt versturen, er is altijd wel een geschikt formaat te vinden.

 

Waarom is een bubbelenvelop ideaal voor het verzenden van kwetsbare items?

Het is geen geheim dan een bubbelenvelop ideaal is om kwetsbare items mee te verzenden. Maar waarom is het hier eigenlijk zo geschikt voor? Dat komt allemaal door de laag luchtbubbeltjes aan de binnenzijde van de envelop. Het klinkt misschien niet heel stevig: luchtbubbeltjes. Maar niets is minder waar. De bubbeltjes van lucht zijn erg stevig en kunnen veel stoten opvangen. Stoten waarmee je item gegarandeerd in aanraking komt bij transport. Ook het stevig materiaal van de envelop zorgt er voor dat je item niet beschadigd.

 

Kan een bubbelenvelop gerecycled worden

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar een bubbel envelop kan zeker gerecycled worden. Hier moet je wel wat moeite voor doen. Je moet namelijk de doorzichtige folie losscheuren van de papieren envelop. De folie gooi je vervolgens bij het plastic en het papier bij het oud papier. Lukt dit niet of kost je dit te veel moeite? Dan mag de bubbelenvelop in zijn geheel bij het restafval.

https://verpakgigant.nl/bubbel-enveloppen/