Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Velux dakkapel plaatsen

Waarom steeds meer mensen een Velux dakkapel plaatsen

Een dakkapel is heel populair maar er is een belangrijke reden waarom steeds meer mensen een Velux dakkapel plaatsen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet van dit merk dakkapellen. Daarnaast keken we naar zaken die de prijs bepalen. Ook hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet waar je op let bij de keuze voor een Velux dakkapel.

Een Velux dakkapel geeft licht

Een dakkapel mag over het algemeen een hoop ruimte geven, het is ook een oplossing die vaak voor minder licht op de zolder zorgt. Dat komt door de bouw met een dicht dak wat de zon tegenhoudt. Een Velux dakkapel plaatsen heeft een belangrijk voordeel vergeleken met de standaard dakkapellen. Het gaat hier om een dakkapel die een dak heeft wat eveneens bestaat uit een deel raam. Op die manier ontstaat een dakkapel die nog het meeste wegheeft van een serre. Dat geeft een hoop licht op je zolder wat zorgt voor een veel ruimtelijker effect. Je hebt minder verlichting nodig in de kamer en het maakt de zolder tot de meest gewilde plaats in het huis.

 

Een dakraam in plaats van een dakkapel

Wanneer je een dakkapel wil laten plaatsen zal je in de meeste gevallen een aanvraag moeten doen bij de welstandscommissie van jouw woonplaats voor een omgevingsvergunning. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om een dakkapel die aan de straatkant wordt gebouwd. Ook wanneer er echt er sprake is van een dakkapel van een andere maat dan de standaard maat is dit het geval. Door de meest gemeenten wordt een velux dakkapel aangemerkt als een dakraam. Voor een dakraam is dan geen vergunning nodig. Dat is de reden waarom je nagenoeg zeker weet dat je vergunningsvrij je dak kan verbouwen. Velux heeft op de website een programma waarop je kan terugzien of dit ook geldt voor jouw woning en voor jouw gemeente. Handig om te weten en het scheelt je een hoop tijd.

 

Een betaalbaardere aanschaf

Een standaard dakkapel zal je gemiddeld 1000 tot 1500 euro per strekkende meter kosten. Een Velux dakkapel plaatsen of Velux dakserre is een stuk goedkoper waardoor het niet  alleen een mooier effect  geeft maar ook nog eens een goedkopere verbouwing is. Het materiaal van de dakkapel is extra geïsoleerd dus het warm stoken van de zolder zal eveneens veel minder gaan kosten. Een Velux dakkapel is dan ook een investering die zich niet alleen bij de aanschaf maar ook later tijdens het gebruik terugverdient.

 

Minder onderhoud

Een standaard dakkapel zal je om de paar jaar moeten laten onderhouden, zeker wanneer deze van hout gemaakt is. Een dakkapel van Velux wordt van aluminium gemaakt. Dat heeft als groot voordeel dat  de dakkapel nagenoeg onderhoudsvrij is. Je hebt er dus letterlijk geen omkijken naar terwijl je wel het profijt hebt. De waterafvoer is volgens een uniek ontwerp geregeld waardoor er geen water op de dakkapel blijft staan. De stabiliteit van jouw dakkapel komt dan ook niet in het gedrang, zelfs niet bij een ernstige hoosbui.

De tegenhanger van de Velux dakkapel is de Dakalux dakkapel. Dakalux maakt naast dakkapellen ook andere daglicht oplossingen voor het huis. Dakalux is een interessante nieuwe speler waarbij er veel meer smaakjes mogelijk zijn dan bij Velux. Zeker de moeite waard om ook daar eens een kijkje te nemen. De website van Dakalux is https://dakalux.nl/

 

Kunststof dakkapellen altijd de beste keuze

Kunststof dakkapellen zijn in principe altijd de beste keuze. Ze zijn onderhoudsvrij, duurzaam, en vaak zelfs goedkoper dan de traditionele tegenhangers van hout. Hout is geen duurzaam product en dat betekent dat je op korter termijn met kosten geconfronteerd kunt worden. Bovendien zijn kunststof dakkpellen ook makkelijker te onderhouden waarbij je aan het reinigen kunt denken.

Ook bij https://decodak.nl/ kun je terecht voor dakkapellen die geheel van kunststof zijn vervaardigd. En aangezien ook kunststof in houtlook geleverd kan worden, ga je het verschil niet terug kunnen zien, behalve dat kunststof veel langer meegaat. Zo maakt het de eventuele verkoop van je huis nog gemakkelijker omdat mensen weten dat er geen onderhoudswerkzaamheden aan zitten te kopen zoals schilderwerk of eventuele herstellingswerkzaamheden.

 

Bouw en verbouw je zolder

Met alleen een kaal dakkapel ben je er nog niet. Vaak komt daar ook nog een stukje aankleding bij kijken. Zo wil je de dakkapel aan de binnenkant laten afwerken met gipsplaten en wellicht nog inbouwverlichting om het geheel af te maken. Bij Bouw dakkapel kun je de dakkapel helemaal laten afwerken, en zelfs nog een tussenmuur laten plaatsen zodat je van 1 kamer – 2 kamers kunt laten maken.