Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Tips voor als je gezakt bent voor je rijbewijs

Eindelijk is het zover, de grote dag. Vandaag heb je je eerste rijexamen. Je bent erg zenuwachtig en je hebt slecht geslapen. Door al deze spanning zak je vervolgens voor je rijexamen. Wat nu? Je baalt ervan en je ouders hoopten het toch zo dat je het in 1 keer zou halen. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou die je wellicht zouden helpen bij het slagen van je rijbewijs.

1.      Evalueer met je rijinstructeur

Je gaat je natuurlijk afvragen wat er is fout gegaan en hoe je het hebt kunnen voorkomen. Dit is heel goed, want zo leer je van je fouten. En rijinstructeur kan je vervolgens feedback hierop geven.

2.      Maak een planning

Veel leerlingen willen zo snel mogelijk weer een nieuw examen afleggen. Wij snappen dit uiteraard, maar vaak helpt dit helemaal niet en de rijschool Zevenbergen zal je dit dan ook vertellen. Het beste is om samen met je rijinstructeur een nieuwe planning te maken. Neem die extra lessen waar nodig is, zodat je met een nog betere voorbereiding het examen tegemoet gaat. 

3.      Praat met je vrienden en familie

Uiteraard ga je gewoon door met je leven, want je kan je niet blijven ergeren aan je rijexamen. Bespreek daarom met je ouders, broers of zussen de situatie. Zij kunnen je wellicht helpen aan de hand van eventuele tips of eigen ervaringen, want ze willen uiteraard het beste voor je. Daarnaast is het ook verstandig om met je vrienden af te spreken. Zo ben je er even tussenuit. Ga wat leuks doen zodat je bent afgeleid.

4.      Neem voldoende rust

Voldoende rust voor je rijexamen is erg belangrijk. Ga vroeg naar bed zodat je in de ochtend vroeg kan opstaan. Hierdoor ben je veel fitter en actiever achter het stuur. Daarnaast is het verstandig om geen alcohol te nuttigen op de dag voorafgaande je rijexamen. Het allerbelangrijkste is een goede nachtrust.

5.      Ga door!

Misschien wel de allerbelangrijkste tip. Zet je erover heen en ga door. Blijf niet nog langer hangen in de gedachten dat je bent gezakt. Het beste wat je kan doen is ervan leren zodat je bij je volgende kans als een betere bestuurder achter het stuur kruipt. Je bent nogmaals een mens en die maken ook fouten.

https://rijschoolviabreda.nl/rijschool-zevenbergen/

Gerelateerde artikelen

Wil je Een perfecte vertaling?

Beroepen in de zorg- en welzijnssector

Animatie maken