Erikvenneman
Industrie

PTFE slangen kopen

PTFE slangen, je komt ze steeds meer en meer tegen. Niet alleen in de industriële omgeving, maar soms ook bij je thuis. De 3d printer is er bijvoorbeeld ook mee uitgerust. De PTFE slang wordt voor vele toepassingen gebruikt vanwege zeer uiteenlopende toepassingsmogelijkheden. Wat maakt de PTFE slang nu zo bijzonder? Je leest het allemaal in dit artikel!

 

Allereerst, wat is PTFE precies

PTFE is de scheikundige afkorting voor polytetrafluoroethylene. Polytetrafluoroethylene is opgebouwd uit 2 basiselementen, namelijk fluor en koolstof. Deze samen vormen een synthetische polymeer. Waarschijnlijk zegt de naam Teflon je iets meer. Teflon is in feite ook PTFE, maar de bedenkers ervan hebben gekozen om er een merknaam aan te hangen genaamd Teflon. 

Wel eens van de Tefal pan gehoord? De naam Tefal is een samenvoeging van Teflon en Aluminium. TEF (Teflon) en AL (Aluminium). TEF + AL = TEFAL.

Roy Plunkett, van de firma DuPont ontdekte Teflon al in 1938. Sinds die tijd maken wij gebruik van dit prachtige product zonder dat we er erg in hebben.

 

Wat zijn de kenmerken van Teflon oftewel PTFE

Teflon oftewel PTFE wordt zeer breed toegepast, en dat is mede te danken aan de vele eigenschappen die dit materiaal met zich meebrengt. PTFE wordt ook gebruikt in PTFE slangen waardoor er vele toepassingen ontstaan. 

PTFE heeft een enorm temperatuurbereik. PTFE kan namelijk probleemloos blootgesteld worden aan 190 graden Celsius onder nul (-310 deg F), en 327 graden Celsius (620 deg F) boven nul.  

Tegen schadelijk en bijtende vloeistoffen en gassen is PTFE ook bestand. Het materiaal wordt namelijk niet aangetast door azijnzuur (80%/BP), aceton (+20 graden Celsius), acetyleen, zuurstof, aluin (10%/20 graden Celsius), aluminium chloride, ammonium chloride (50%/20 graden Celsius), benzeen, butaan, butyl, calciumsulfaat, chloorsulfonzuur, dieselolie, ethanol, ethyleen, mierenzuur, glycerine, 100% zoutzuur bij 20 graden Celsius, waterstof, oliezuur, zwaveldioxide en nog ruim een honderdtal andere chemicaliën. Heel breed inzetbaar product dus.

Flexibiliteit is natuurlijk ook heel belangrijk, vooral bij een slang. Dat is de reden waarom PTFE in een slang wordt verwerkt, om zodoende chemicaliën en gassen te kunnen vervoeren.

Zoals je aan het begin al hebt kunnen lezen, worden PTFE slangen ook bij 3d printers gebruikt, voor het doorvoeren van filament. De toepassingsmogelijkheden zijn dus oneindig!

 

Waar kun je PTFE slangen kopen

PTFE slangen kopen doe je het beste online. De plaatselijke bouwmarkt verkoopt dit namelijk niet. Wanneer je online gaat shoppen dan raden we je aan om als eerst te kijken op https://ptfetubeshop.com/. Hier kun je namelijk PTFE slangen kopen in allerlei lengtes en diameters. Van klein tot groot, en van kort tot lang. Bestellen gaat zeer gemakkelijk, en de producten worden snel en wereldwijd geleverd.