Professionele hulp bij ongewenste zwangerschap

Bloemenhove is een abortus kliniek waar meisjes en vrouwen terecht kunnen voor een zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester. Je kunt er ook deskundig advies krijgen op het gebied van anticonceptie om te voorkomen dat je nog een keer in dezelfde situatie belandt.

Tot 22 weken

Ben jij zwanger en overweeg je een abortus? Je maakt je vast veel zorgen en er spoken vast allerlei vragen door je hoofd. We zullen proberen er alvast een paar te beantwoorden. Op andere vragen krijg je onder het kopje FAQ’s antwoord. Als je overtijd bent, vermoed je dat je zwanger bent, maar hoe weet je dat zeker? We adviseren een zwangerschapstest te doen. Deze testen zijn verkrijgbaar de aphoteek en drogisterijen. Twijfel je daarna nog? Doe na ongeveer een week een tweede test. Blijf je onzeker? Je kunt het ook laten vaststellen in de Bloemenhove kliniek. Een abortus kan en mag niet zomaar altijd. Tot hoeveel weken zwangerschap is het mogelijk? Bij Bloemenhove behandelen we vrouwen en meisjes die tot 22 weken zwanger zijn.

Kosten abortus

Abortus in Nederland is bij wet geregeld. Zo is vastgesteld dat je niet voor een abortus hoeft te betalen als je in Nederland woont. Dit geldt ook voor de zogenoemde abortuspil, die wordt gratis verstrekt. Abortuskosten worden betaald door de overheid. Specifieker door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een punt om op te letten is het eigen risico bij zorgkosten. Het bedraagt op dit moment € 385. Ga je voor een abortusbehandeling naar een regulier ziekenhuis, dan moet je dit bedrag betalen. De werkelijke kosten liggen in de meeste gevallen een stuk hoger, maar jij betaalt alleen het eigen risico.

 

Kom je naar Bloemenhove dan geldt het eigen risico niet. De behandeling is echt helemaal gratis en als je dat wilt ook anoniem. We vragen je wel je verzekeringspas mee te nemen, maar we zullen de verzekeraar niet inlichten. Voor direct contact met Bloemenhove kun je het volgende telefoonnummer en emailadres gebruiken: +31 (0)23 528 98 90, receptie @ bloemenhove. nl.

 

https://www.bloemenhove.nl/nl/home

Over

You may also like...

Reacties gesloten.