Erikvenneman
Sport

Ontdek de professionele bokshandschoenen van deze specialist

Voor een professionele bokser zijn de bokshandschoenen een essentieel onderdeel van de uitrusting. Voor een wedstrijd worden de handen eerst ingetaped voor extra bescherming tijdens de wedstrijd. Daarna gaan de bokshandschoenen eroverheen. In feite lijken bokshandschoenen een klein beetje op gevulde wanten waarbij 4 vingers zijn gescheiden van de duim en de hand in een constante vuist staat. Met dit essentiële onderdeel van de sport beschermt u niet alleen uw gezicht en lichaam tegen stoten en trappen van de tegenstander, u deelt er ook zelf stoten en trappen mee uit. Het is dan ook niet zo gek dat bokshandschoenen symbool staan voor de vechtsport en dat veel mensen een paar in huis halen.

Stootkussens tijdens de training

Daar waar bij een wedstrijd echte tegenstanders worden gebruikt, is het tijdens de trainingen toch vooral de trainer die met een stootkussen als tegenstander fungeert. Net zoals er verschillende soorten trainingen zijn, zoals bijvoorbeeld conditie of behendigheid, zo wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende soort stootkussens. Bij het trainen van de conditie worden voornamelijk grotere stootkussens gebruikt. Hier kan lekker op los geramd worden. Als het om de fijne techniek gaat, dan worden bijvoorbeeld kleinere stootpads gebruikt. Deze zijn lichter in gebruik in daarom voor een trainer makkelijker te gebruiken als er snelle bewegingen gemaakt moeten worden. Stootkussens in bokshandschoenen staan dan ook beide aan de basis van alle trainingen in de vechtsport.

Waar vindt u goede materialen?

Het uitkiezen van de juiste spullen kan niet alleen leuk maar ook frustrerend zijn. Er zijn namelijk zoveel keuzes dat u makkelijk in de war raakt en niet meer weet wat u nodig heeft. Wat is het verschil tussen de ene bokshandschoen en de andere? Wanneer gebruikt u een groot stootkussen en wanneer gaat u voor een kleinere? Dat zijn legitieme vragen waar u tegenaan kunt lopen tijdens het uitzoeken van de uitrusting voor uw vechtsport. Bij Rumble Store Holland vindt u alles wat u nodig heeft. Zowel losse producten als combinatiedeals waarbij juiste combinaties voor u al zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van stootkussens en bokshandschoenen. Zo weet u zeker dat u ook thuis goed kunt trainen.