Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Je bedrijfsafval verminderen

 

Als je bedrijfscontainer iedere week vol zit is het misschien tijd om daar verandering in te brengen. Als je container namelijk vol zit voor dat die wordt opgehaald is dit niet heel aantrekkelijk voor je bedrijf. Alles wat je niet binnen haalt hoeft ook niet naar buiten dus probeer sommige producten te minderen.

 

Schaf gewoontes af

Het begint allemaal bij de inkoop. Vaak kies je uit gewoonte altijd dezelfde producten. Bespreek met je leverancier wat ze eigenlijk eraan doen zodat je product zolang mogelijk meegaat, en zorgen ze ervoor dat het product makkelijk te repareren en onderhouden is. Ook kun je met je leverancier bespreken wat eventuele recycle mogelijkheden zijn.

 

Verminder verpakkingen

Als iets geleverd wordt naar je bedrijf zit er meestal veel verpakking om heen en deze verpakking wordt al snel in de bedrijfscontainer gegooid. Hierdoor kan je bedrijfscontainer al snel over vol raken. Je kunt altijd met je leverancier bespreken of de verpakking verminderd kan worden. Denk hierbij aan dozen zonder vulling of herbruikbare verpakkingen.

 

Tweedehands

Als iets kapot gaat kiezen we er snel voor iets nieuws te kopen. Maar denk ook aan de mogelijkheid om tweedehands te kopen. Je hebt tegenwoordig ook refurbished producten, deze zijn helemaal gerenoveerd en weer net “nieuw”. Hierdoor kun je kosten besparen en hoeft er minder geproduceerd te worden.

 

Huren in plaats van kopen

Het kan wel eens voorkomen dat je een product of dienst helemaal niet veel gebruikt. Probeer er dan voor te kiezen dit te huren zo voorkom je afval en overbodige kosten.

 

Leen en deel met je collega’s

Je kunt met je collega’s je materialen delen. Hierdoor kun je afval besparen omdat iedereen er gebruik van maakt. Als een persoon het gebruikt kan een product sneller worden weggegooid. Een ander persoon kan bijvoorbeeld nog een hele voorraad hebben en jij niks meer dus voordat je een nieuwe voorraad pakt kijk wat je collega’s hebben.

 

Doe het met minder

Hoe minder voorraad en materiaal je hebt hoe minder afval waardoor je bedrijfscontainer minder vol raakt. Je kan bijvoorbeeld inspelen op de beschikbaarheid van producten om ze leveren. En je kunt ook kiezen voor een duurzame levering hierbij wordt automatisch rekening gehouden met minder afval.

http://rolcontainernederland.nl/