Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Je bed bepaalt je nachtrust

Een goede nachtrust is natuurlijk essentieel. Je bed speelt hierbij een grote rol. Er zijn veel verschillende soorten bedden die uiteenlopende kenmerken hebben. Zo kun je gaan voor een waterbed, een boxspring bed of een conventioneel bed. Laatstgenoemde houdt in dat je een ledikant hebt met daarin een matras of (losse) bedbodem. Wil je voor een waterbed gaan, dan heb je de keuze uit 3 soorten waterbedden. Een boxspring bed is in feite een bedbodem waar enkel nog een matras op gelegd hoeft te worden. Welk soort bed het beste bij jou past en voor welke uitvoering je moet gaan is geheel persoonlijk.

De hele nacht knuffelen in je hotelbed

Een boxspring bed (ook wel hotelbed genoemd) is eigenlijk een doos met veren die bekleed is met stof. Bovenop de doos kun je allerlei soorten matrassen leggen, zoals een koudschuim matras bijvoorbeeld. Meestal kiest men voor een pocketmatras als er een boxspring bed wordt aangeschaft. Een boxspring 180×200 is de meest comfortabele en een zeer gangbare afmeting. In een boxspring 180×200 (die ook wel bekend staat als ‘queensize’) kun je heerlijk samen slapen (mits je niet groter bent dan 1.85) net zoals je vaak in films of hotels ziet. Ideaal dus!

Goedkope boxsprings kopen voor thuis? Dat kan natuurlijk ook.

Een waterbed of een ledikant

Wil je toch iets anders, ga dan voor een waterbed. Je kunt gaan voor een hardside, softside of lichtgewicht waterbed. Ook een waterbed kun je in veel verschillende uitvoeringen krijgen. Het nadeel van een waterbed is echter dat je het bed moeilijk kunt verplaatsen doordat het zeer zwaar is. Bovendien moet je het bed eens per halfjaar onderhouden door conditioner aan het water toe te voegen. Daarnaast dien je niet te vergeten dat een waterbed stroom kost aangezien je het water moet verwarmen. Ledikanten bedden zijn er in bijvoorbeeld hout of staal. Deze conventionele bedden zijn er werkelijk in elke mogelijke kleur en stijl. Je zou bijvoorbeeld een hemelbed kunnen nemen om je slaapkamer een sprookjesachtige sfeer te geven. De mogelijkheden zijn enorm.

Andere tips voor een goede nachtrust

Natuurlijk heeft je nachtrust niet alleen met je bed te maken. Er spelen meerdere factoren een best grote rol. Ten eerste is het van belang dat je slaapkamer (of de plek waar je bed staat) je tot rust brengt. Een fijne, voldoende geventileerde koele kamer is dan ook essentieel. Daarnaast speelt onder andere je eetritme een rol, evenals de mate van beweging op een dag en je alcoholinname.

https://www.sleep-factory.nl/boxsprings/boxspring-180×200/