Erikvenneman
Telefonie

iPhone reparatie? Dit zijn de mogelijkheden en de kosten!

Het overkomt iedereen en er is niets menselijks aan dat we allemaal per ongeluk weleens iets laten vallen. Vooral op drukke en gehaaste dagen gebeuren dit soort ongelukken het vaakst. Ze zeggen niet voor niks: een haastige spoed is zelden goed. Al is je iPhone wel het laatste eigendom die je op de grond aan gruzelementen wil zien liggen. Helaas zit er op dat moment niets anders op dan na te denken over verschillende opties om je iPhone te laten repareren. Maar waar moet je allemaal op letten voordat je je iPhone laat repareren? Hoeveel kost een telefoonreparatie ongeveer? Dit zijn allemaal vragen die we in dit artikel zullen beantwoorden.

Reparateurs genoeg!

Wanneer je even googelt en zoekt naar een plaatselijke reparateur dan vind je vaak genoeg aanbieders. Het is natuurlijk afhankelijk van de ernst van de schade in hoeverre een ‘random’ reparateur de iPhone kan laten maken. Het vervangen van een scherm is vaak snel op te lossen. Je kan verwachten dat terwijl je wacht je scherm wordt gerepareerd. Mocht je twijfelen of de reparateur alle onderdelen op voorraad heeft kan je voor de zekerheid even bellen. Zo weet je zeker dat de kwaliteit geleverd wordt die je wenst en of je meteen geholpen kan worden. Vooral voor de iPhone is het aan te raden om te checken of ze met hoogwaardige onderdelen werken. Alleen op die manier kan je verzekerd zijn van een kwalitatief goede iPhone reparatie.

Service van Apple

Wanneer je te veel twijfelt over de kwaliteit van de plaatselijke reparateur is het aan te raden om te kiezen voor kwaliteit. Laat in dit geval je iPhone nakijken door de service van Apple zelf. Het kost je wel veel meer dan een standaard reparatie maar je kan er met zekerheid op vertrouwen dat je iPhone in goede handen is. Check ook of je telefoon nog binnen de garantietermijn valt van Apple. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken over de kosten. Terwijl als je geen recht meer hebt op de garantie je al snel 200 euro betaald.

Zelf repareren

Ben je van jezelf best handig en durf je het aan om je iPhone zelf te repareren, dan is dit ook nog een oplossing. Tegenwoordig zijn er heel wat instructievideo’s te vinden op YouTube en kan je als je handig bent hier snel mee uit de voeten. Wel is het noodzakelijk om de losse onderdelen te bestellen op internet. Als je een beetje handig bent kan je al snel voor 50 euro klaar zijn en weer genieten van je telefoon.