Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Beste scooter elektrische Nimoto

 

Hoe bepaal je eigenlijk wat de beste escooter is? Of de buitenkant er mooi uitziet? Dat is een kwestie van smaak. Of de onderdelen snel slijten? Dat hangt sterk af van het gebruik. Bij een e-scooter draait het toch al snel om de actieradius, oftewel hoe ver je kunt rijden op één lading. In dat geval is de beste scooter de elektrische Nimoto, althans volgens de ANWB. Maar speelt dit merk misschien vals in de test? Laten we deze volhouder eens even onder de loep nemen, om erachter te komen waarom deze e-scooter zo’n enorme afstand kan afleggen.

 

ANWB kiest Nimoto als beste scooter

Voordat we een boze mail krijgen van de ANWB zullen we bovenstaande kop even wat nuanceren. De scooter elektrische Nimoto kwam als beste uit de test op het gebied van actieradius, in een test met een aantal populaire e-scooters die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Misschien was de Tomos mooier, of is de Sym een ware krachtpatser, het was de Nimoto die tientallen kilometers verder kon rijden op één lading. Wanneer je alleen de boodschappen gaat doen bij de supermarkt om de hoek zul je daar misschien niet wakker van liggen, maar met name de overstappers die honderden kilometers reden met een brommer op benzine zullen een actieradius van 134 kilometer beslist interessant vinden. Dat was bijna het dubbele van sommige concurrenten uit de test. Hoe is dat mogelijk?

 

Geen doping, toch valsspelen?

Wanneer de zitting wordt opengekapt zien we direct waarom deze e-scooter veel verder kan rijden, er zitten namelijk twee accu’s in! Het is overigens eveneens mogelijk om dit type met een enkele accu aan te schaffen, maar dan mis je toch wel het meest unieke kenmerk aan de elektrische Nimoto. De oplossing is daarmee eigenlijk heel eenvoudig; verdubbel de accucapaciteit en rijdt veel langer met één keer laden. Als minpunt raak je behoorlijk wat opslagruimte kwijt. Wanneer je regelmatig wat spulletjes meeneemt is het dus verstandig om een rugzak mee te nemen, of een koffer op de e-scooter te installeren.

 

Binnen opladen

Er is nog een interessante feature die lang niet alle e-scooters bezitten, je kunt de twee accu’s namelijk uit de scooter nemen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een accu die niet verwijderbaar is. Een losse accu is met name handig wanneer je de accu’s wilt opladen op een andere plek. Zo kun je de scooter in de schuur parkeren terwijl je binnen in huis de accu’s oplaadt. Het kan overigens ook een vorm van diefstalbeveiliging zijn, zonder accu kan er niemand stiekem mee wegrijden. Mocht je een wereldreiziger zijn die nog verder wil reizen dan ruim 120 kilometer, dan zou je extra accu’s kunnen aanschaffen. Mocht er een accu na verloop van tijd helemaal op zijn is vervanging zelf ook snel uit te voeren.

 

Over de scooter elektrische Nimoto

De beste scooter is misschien van een merk waar je niet eerder van gehoord hebt. Toch ken je vast en zeker het moederbedrijf Suzuki. De Japanse autofabrikant die betaalbare auto’s maakt die toch heel betrouwbaar zijn, is de grote naam achter het kleine e-scooter merk. De naam Nimoto wordt beheerd door een Nederlandse firma, daarmee komen de beste eigenschappen uit Japan en Nederland samen. Zo wordt het plotseling ook heel duidelijk waarom deze e-scooter zo zuinig rijdt! De Trendy R is een model met een moderne vormgeving die lekker sportief oogt. De relatief grote 14” wielen onderstrepen het sportieve karakter, en zorgen tevens voor een fijne houding voor personen die wat langer zijn. Je zult snel ontdekken hoe fijn zo’n stille motor is, dat geldt uiteraard voor alle e-scooters. De prijs ligt iets hoger dan de budget elektrische scooters, mede door de twee accu’s, maar weer flink lager dan de luxe merken. Wanneer je het complete plaatje bekijkt mag de elektrische Nimoto met recht de beste scooter worden genoemd!