Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

Houten gevelbekleding – waarom je het in overweging moet nemen

Heb je net een huis gekocht dat je gaat renoveren? Of ben je zelf een huis aan het bouwen en zoek je nog naar mooie gevelbekleding? Dan is het een idee om rekening te houden met de laatste trends. Tegenwoordig staat elegantie en duurzaamheid voorop. Daarom zijn houten materialen heel geschikt om je huis af te werken. Het gebruik van hout, natuursteen en glas geeft namelijk een erg natuurlijke en rustgevende look aan je huis.

Houten gevelbekleding als creatieve keuze

Ben je ook al die bakstenen en betonnen gevels helemaal zat? Dat is logisch, want iedereen heeft tegenwoordig een stenen of betonnen gevel. Wil je jouw huis een unieke stijl geven? Dan is hout een prima keuze. Hout oogt uniek en geeft een chiquere status aan je woning. Bij verkoop van je woning op lange termijn, zal men ook zeker wat meer willen neertellen voor jouw unieke concept. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de houten gevel goed laat behandelen, Zodat het hout langer meegaat. Daarnaast is het ook belangrijk om je gevel af en toe te laten reinigen om het mooi te houden. 

Houten gevelbekleding als duurzaam alternatief

Het gebruik van hout is niet alleen fijn om een leuke look en feel te creëren, maar hout is ook een duurzaam alternatief. Zeker wanneer je houten gevelbekleding koopt van een bedrijf dat zich inzet voor natuur en bosbehoud. Deze bedrijven planten namelijk een nieuwe boom voor elke boom die ze omkappen. Door jouw gevelbekleding van dat hout te maken, zorg je ervoor dat de aarde niet extra belast wordt. Bovendien hebben houten gevelplaten ook een isolerende werking. Ook al is het effect misschien niet zo groot, toch zorgt dit extra laagje rond je gevel voor een isolerende werking. In de zomer helpt houten gevelbekleding om je woning koel te houden en in de winter helpen de platen om de warmte binnen te houden. Hout is dus het ideale alternatief voor een duurzame en moderne woning van de toekomst.