Hoe veilig is het laseren van je ogen?

Anno 2019 kiezen steeds meer mensen voor een ooglaserbehandeling zodat ze geen bril of lenzen meer hoeven te dragen. Wat gebeurt er tijdens zo’n ooglaserbehandeling en hoe veilig is deze behandeling nou echt? Juist omdat het over onze ogen gaat twijfelen nog veel mensen over de behandeling. Om wat meer duidelijkheid te geven over de behandeling en de veiligheid is dit artikel geschreven.

Waar moet je op letten?

De veiligheid van het ooglaseren zit niet alleen in de behandelmethode, maar ook in de behandelaar. Het advies is dan ook om goed te onderzoeken bij welke kliniek je je laat behandelen. Tijdens het onderzoek moet je vooral letten of kliniek wel echt ZKN-gecertificeerd is. Wanneer ze dit certificaat dragen kun je ervan uit gaan dat de strenge kwaliteit- en veiligheidsnormen worden nageleefd.

Vooronderzoek

Wanneer je de juiste kliniek zoals Visus Oogkliniek hebt gevonden is het tijd om een vooronderzoek in te plannen. Tijdens dit onderzoek wordt er onderzocht of je ogen geschikt zijn voor een behandeling. Ook kun je al je vragen stellen en wordt alles wat belangrijk is duidelijk uitgelegd. Wanneer je na het vooronderzoek hebt besloten je ogen te laseren, worden je ogen op de dag van de behandeling nogmaals gemeten. Dit om er zeker van te zijn dat er niks veranderd is en of jouw ogen nog steeds geschikt zijn voor de behandeling.

Kun je blind worden door een ooglaserbehandeling?

Net zoals elke operatie of behandeling bestaat er een kans dat het fout kan aflopen. Wanneer het fout gaat bij een ooglaserbehandeling heb je dus ook een kans dat het slecht afloopt. Deze kans is echter erg klein. De kans dat het fout gaat is namelijk 1 op 5miljoen. Om blind te worden door een ooglaserbehandeling moeten er meerdere specifieke complicaties opvolgen. Wereldwijd zijn er maar enkele gevallen bekend waarbij een patiënt blind is geworden.

Wat is de meest gebruikte ooglasertechniek?

De lasik-behandeling is de meest gebruikte techniek. Het voordeel van deze techniek is dat het herstel van je ogen sneller verloopt. Ook kunnen de oogartsen met deze techniek hogere sterktes

Hoe je zelf de risico’s kunt verkleinen

Ondanks de risico’s van het ooglaseren al minimaal zijn kun je zelf ook het een en ander doen, dit doe je door:

  • Een ervaren en kliniek met keurmerk te kiezen
  • Tijdens je vooronderzoek goed te overleggen en al je vragen te stellen
  • Na de behandeling alle instructies nauwkeurig op te volgen
  • Bij klachten of vragen altijd direct de kliniek op te bellen

Over

You may also like...

Reacties gesloten.