Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Het reinigen en schoonmaken van een bank

Het reinigen en schoonmaken van een bank

Een bank reinigen is erg goed voor de gezondheid en het behouden van een frisse mooie bank. Heb je een bank met een lichte kleur en is deze vuil? Het is erg handig om deze dan te reinigen. Echter weten de meeste mensen niet hoe dit het beste kan worden schoongemaakt en welke schoonmaakartikelen ervoor nodig zijn.

 

Schoonmaakartikelen

Er zijn verschillende soorten schoonmaakartikelen die je kunt gebruiken voor het schoonmaken van je bank. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de bank is gemaakt. Verschillende materialen zijn namelijk anders schoon te maken. Is je bank van textiel of stof dan helpt het om shampoo als schoonmaakartikel te gebruiken. Daarnaast werkt een sopje met soda ook erg goed. Bij een vlek door een penstreep of een andere inktvlek is melk weer erg geschikt om te gebruiken. Tot slot is een beetje wasmiddel zou ook erg kunnen helpen om de vlek op te laten lossen.

Bankstel reinigen

Een bankstel schoon maken is zeker het proberen waard. Het schoonmaakartikel wasmiddel gebruik je door een schepje wasmiddel op de vlek in te laten trekken. Vervolgens maak je het een beetje nat met water. Daarna pak je het strijkijzer en leg je een doek of laken over de vlek heen en strijk je de vlek droog. Als de vlek niet weg is kan het zijn dat je dit meerdere malen moet herhalen. Bij vlekken als pen en viltstift of andere inktvlekken, die meestal door kinderen gemaakt worden kunnen makkelijk verwijderd worden met melk. Drenk een doekje door de melk heen en dep rustig over de vlek, Dit zorgt ervoor dat de vlek verwijderd wordt. Daarnaast is het middel soda geen standaard schoonmaakartikel die je gebruikt. Het middel laat je eerst oplossen in een bak heet water om vervolgens met een spons de bank af te nemen. Dit werkt echter niet voor hardnekkige vlekken, maar eerder voor een soort opfrisbeurt. Tot slot reinigen met shampoo . Dit doe je door de shampoo in te smeren op de vlek en vervolgens met een spons of doek het te masseren tot er schuim ontstaat, zodat de vlek met het schuim kan worden weggenomen met een andere doek.

https://omnimar.nl/