Erikvenneman
Woning en Tuin

Het beste matras kies je zo

Bron: https://www.kokbedden.nl/

 
Als je een nieuw matras aan wilt schaffen is het belangrijk om op bepaalde punten te letten, zodat je blij zult zijn met je aankoop en lekker zult slapen. Want een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Maar hoe weet je wat het beste matras is voor jou? In dit bericht gaan we hier verder op in!

 

Juiste ondersteuning van uw lichaam

Een goed matras geeft een goede ondersteuning voor je lichaam. Je kunt in de beddenwinkel op verschillende matrassen liggen om te kijken of het lekker ligt, maar dat wil niet zeggen dat het dan ook per definitie de juiste ondersteuning geeft voor jouw lichaam op lange termijn. Heb je een groot of klein postuur? Ben je vooral een rugslaper, of een zijslaper? Het speelt allemaal mee met het soort matras wat geschikt is voor jou.

Materialen van matrassen variëren van traagschuim, latex, pocket, binnenvering, koudschuim, en hebben zo allemaal hun eigen effecten op de kwaliteit van het matras.

 

Een goed ademend matras

Heel belangrijk aan een matras is dat het ademend moet zijn. Niet alleen de individuele lagen maar ook het schuim moeten ademend genoeg zijn. Ook handig is het als de tijk (matrashoes) gewassen kan worden. Dit zorgt voor een langere levensduur van je matras, omdat je de hoes makkelijk schoon kunt houden.

 

Matras met een lange levensduur

Als laatste adviseren we om te letten op de verwachte levensduur van een matras. Een goedkoper matras zal vaak van mindere kwaliteit zijn. Een goed matras gaat toch zo’n tien jaar mee, dus het is beter om het in één keer goed te doen, dan elke keer nieuwe matrassen te moeten kopen. Als je op deze punten let en ook jouw persoonlijke voorkeuren overeenstemmen met het matras, dan zul je het beste matras gevonden hebben wat bij jou past.

 

Met dit artikel heeft u een aantal richtlijnen gekregen waarmee u het beste matras binnen no time herkent. Ben je in de buurt van Putten, nijkerk ermelo of harderwijk? Dan adviseren wij om eens te kijken bij de beddenwinkel van kokbedden.