Erikvenneman
Woning en Tuin

EPDM is ideaal voor uw dak.

EPDM begint de laatste jaren meer populariteit te winnen. Het is een sterk groeiend product op de markt en het bestaat nu ongeveer 30 jaar. De EPDM dakbedekking die als eerste werd neergelegd is nu nog steeds terug te vinden op het dak en is nog in een uitstekende staat. EPDM heeft unieke eigenschappen en wordt veelvuldig gebruikt als dakbedekking voor platte daken en licht hellende daken. Voorbeelden hiervan zijn garages, dakkapellen, aanbouw, tuinhuizen, nieuwbouw en dakgoten. Er kan op verschillende manieren EPDM bevestigd worden aan de ondergrond. De meest gebruikte methoden zijn volledig vastlijmen, voorzien van een ballastlaag of mechanisch bevestigen. In de meeste gevallen is EPDM te verkrijgen in één stuk. Dit betekend dat er weinig tot geen naden zijn en is dus waterdicht.

Wat is EPDM precies?
EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Als er roet, zwavel en andere vulstoffen bij het mengsel komen wordt het een grote rubbermassa. Als de rubbermassa zo heet wordt gemaakt gaat het veranderen in een elastisch materiaal. EPDM is tevens het milieuvriendelijkst product wat in de markt van dakbedekkingen wereldwijd het meest verkocht wordt. Het EPDM weegt maar 1,4kg per m², hierdoor kan een doe-het-zelver makkelijker zijn eigen EPDM leggen. Er zijn vier manieren om het EPDM dakbedekking toe te passen. EPDM losliggend geballast, dat is bijvoorbeeld met grind of tegels. EPDM gedeeltelijk verlijmd. EPDM volledig vastlijmen of EPDM mechanisch bevestigen middels inductielassysteem.

De voordelen van EPDM.
Er zijn een aantal voordelen van EPDM. EPDM is Uv-bestendig, heeft een hoge veerkracht, is onderhoudsarm en heeft een dikte tussen de 0,75 mm en 3 mm. Doordat het zo dun is kunt u het makkelijk aanbrengen. EPDM kan in ieder gewenste maat besteld worden. Het EPDM advies is vaak om dit in één stuk (rubberfolie) aan te brengen, waardoor er geen onderlinge naden aanwezig zijn en het waterdicht is. Doordat EPDM een hoge veerkracht heeft en daarnaast breuk- en scheurvrij is, veroorzaken deze plooien geen vervolgschade aan het materiaal van de dakbedekking. EPDM dakbedekking gaat ongeveer 50 jaar mee. Daarom is dit een duurzame oplossing. 

Bent u op zoek naar een EPDM specialist?
Zoekt u een EPDM specialist om u verder op weg te helpen? Neem dan contact op met een dakdekker bij u in de buurt om te zien wat er allemaal mogelijk is voor uw pand of woning. Zij zullen u adviseren en helpen met de keuzes. Natuurlijk kunt u zelf uw EPDM dakbedekking neerleggen, dan zult u allerlei spullen aan moeten schaffen. U kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door een dakdekkersbedrijf. Hierdoor bent u verzekerd van een waterdichte oplossing voor uw dak.

https://www.vwdaken.nl/