Erikvenneman
Aanbiedingen

Elektrische auto kost binnenkort minder dan gewone auto

Elektrische auto kost binnenkort minder dan gewone auto

Momenteel is een auto met een verbrandingsmotor nog goedkoper dan een elektrische auto, erg lang zal dit waarschijnlijk niet meer duren. Volgens Volkswagen is het kantelpunt nabij en zal een elektrische auto straks goedkoper zijn dan de auto met verbrandingsmotor.

Volkswagen

Wil je op dit moment overstappen van een diesel of benzine auto naar een elektrische auto, dan kost dit vaak een berg met geld. Voor een fatsoenlijke elektrische auto komt de prijs al snel op 30 to 40 duizend euro uit. Boven deze prijsklasse kom je vervolgens meer elektrische auto’s tegen dan onder deze prijsklasse. De prijsklasse van de auto is natuurlijk ook iets waar verzekeraars naar kijken om de premie te bepalen van de autoverzekering. Deze premie scheelt echter vaak aanzienlijk tussen al de verzekeringsmaatschappijen. Je autoverzekering vergelijken kan je helpen met het vinden van een passende verzekering voor de beste prijs. Volgens Volkswagen zal dit echter niet lang meer zo zijn. Al snel zal de elektrische auto er niet alleen meer voor de ‘early adopters’ zijn welke bereid zijn een hoge prijs te betalen zo vertelde de Senior Vice President van de Volkswagen Group: Reinhard Fischer aan Automotive News.

Het kantelpunt

Ons geloof is dat het kantelpunt dichtbij gekomen is en dat kantelpunt zal zorgen voor een gelijke prijs. Dit is grotendeels te danken aan de 50 miljard dollar welke VW in de ontwikkeling van de elektrische auto heeft gestoken. De EV’s zullen hierdoor snel op grotere schaal geproduceerd worden, dit zal de prijs doen dalen aldus de topman. De VW Group wil voor 2028 70 volledig elektrische auto’s op de markt hebben. De auto’s zullen te vinden zijn in elk van VW Groups automerken zoals onder andere: Audi, Porsche, Bentley en natuurlijk VW zelf. Tegen 2028 streeft VW Group ernaar dat 22 miljoen van haar elektrische auto’s in gebruik zijn genomen.

 

Met de nieuwe VW ID.3. heeft het bedrijf de trend al gedeeltelijk ingezet. De prijs van de ID.3. is namelijk minder dan €40.000,-. Het doel is uiteindelijk met een basismodel de markt op te gaan welke rond de €30.000,- gaat kosten. Ben jij benieuwd wat de autoverzekering je kost op het moment dat je een VW ID.3. gaat kopen kijk dan direct even op Overstappen.nl en weet gelijk wat je naast de aanschafprijs aan kosten kwijt bent voor de verzekering. Hier staan alle grote autoverzekering aanbieders op een rij, zoals Allianz Direct

 

Hierdoor denkt Fischer dat mensen niet overgehaald moeten worden om een Battery Electric Vehicle te kopen, de markt zal er immers voor zorgen dat mensen dit soort auto’s zullen kiezen.

Acceptatie

Het zal echter nog wat tijd kosten voordat de elektrische auto volledig is geaccepteerd. Volkswagen onderzocht potentiële kopers, hieruit bleek onder andere dat men nog niet voldoende het vertrouwen heeft om met een elektrische auto door water te rijden. Dit omdat elektriciteit en water over het algemeen niet zo goed met elkaar overweg kunnen. De angst dat de auto’s een te klein bereik hebben is wel minder geworden. De angst voor de elektrische auto komt meer naar voren wat betreft het opladen met vragen als: “Zijn er wel genoeg oplaadpunten?” Linkbuilding