Erikvenneman
Alarmsysteem

Beveiligingstechniek voor de beste beveiliging tegen inbraak

Portier met vrij uitzicht

Of u de deur nu wel of niet wilt openen – met Elcom’s deurcommunicatie kunt u deze beslissing zelfs onderweg nemen met behulp van een app. Praktisch als u vergeten bent de sleutels aan uw buurman te overhandigen voor het besproeien van de bloemen!

Tekens die inbrekers laten zien dat er niemand thuis is:

  • De verlichting is niet ingeschakeld – ook niet ’s avonds.
  • De rolluiken bewegen in het geheel niet lang.
  • De planten voor het huis worden niet bewaterd en drogen geleidelijk aan uit.
  • De brievenbus is overvol.

 

Wat je er aan kunt doen:

Tijdschakelaars met vakantiemodus simuleren uw aanwezigheid door het in- en uitschakelen van de verlichting en het openen en sluiten van de jaloezieën.
Met de intelligente domovea gebouwbesturing kunt u eenvoudig het passende vakantiescenario voor verlichting, jaloezieën en irrigatiesystemen opslaan. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een perfecte energie-efficiëntie.  Jaloezieën die automatisch worden gesloten door een schemerschakelaar vormen een effectieve mechanische barrière tegen inbrekers.
Vergeet het niet: Vraag uw buren om uw mailbox regelmatig te legen.

Wist je dat….

Dat anti-inbraakmaatregelen in aanmerking komen voor de KfW-programma’s?  In de KfW-promotiegids voor uw intelligente woning kunt u zien welke andere slimme huisoplossingen ook worden ondersteund.  Deze gidsen kunnen ook voor u interessant zijn:

  • Energieverdeling
  • lichtregeling
  • kindveiligheid
  • Wat kost een elektrische installatie?
  • Een pluspunt in comfort en veiligheid
  • Hoe paniekswitches en thuisnetwerken uw veiligheid verhogen

Zie je: Veel individuele elementen kunnen de veiligheid in het huishouden verhogen. Een paniekschakelaar in de slaapkamer kan ook nuttig zijn: Als je ’s nachts verdachte geluiden hoort, kun je alles met een druk op de knop in helder licht buiten en binnen onderdompelen – en zo ongenode bezoekers laten vluchten.

Maar alleen door het koppelen van verwarming, verlichting, jaloezieën en airconditioning wordt je woning pas echt veilig. De expert adviseert u graag hoe u individuele toepassingen kunt koppelen aan het veiligheidsconcept van het hele gebouw, bijvoorbeeld met magneetcontacten op ramen of door ze bijvoorbeeld aan te sluiten op een veiligheidsdienst. 

Alles onder controle, gemakkelijk en op afstand te bedienen

Het domovea automatische gebouwbeheersysteem van Hager maakt het mogelijk om alle functies op afstand te bewaken en indien nodig te controleren. Een uitzicht vanuit het vakantieoord op de vier muren van het huis of op het terrein is dus geen probleem. Bovendien kunt u een alarmsysteem in het systeem integreren dat individuele beveiligingsfuncties zoals raambewaking, bewegingsmelders en rookmelders combineert. Samen met een afschrikkende externe sirene of knipperlicht zorgt dit voor maximale veiligheid.