Erikvenneman
Woning en Tuin

Een huislift met of zonder schacht

Anno 2020 blijven steeds meer senioren in hun eigen huis wonen. Om tijdens het traplopen extra grip te krijgen, worden er extra handvatten geplaatst en in de douche komt een antislipmat. Dit zijn kleine aanpassingen die senioren helpen om langer te kunnen genieten van hun eigen woning. Het is immers prettig om in je eigen woning te blijven wonen in plaats van naar een gelijkvloerse woning te moeten verhuizen omdat thuis wonen niet meer lukt.

Soorten huisliften

Wanneer je niet goed of helemaal niet meer kunt traplopen kan thuis blijven wonen onaangenaam worden. Met een huislift voorkom je dit probleem en kun je nog jaren genieten van je eigen vertrouwde woning.

Domilift HL-8500

Eén van de bekendste huisliften is de Domilift HL-8500 en is te plaatsen in veel soorten woningen. Het fijne van dit model is dat het geen platformlift is, maar een echte personenlift, voorzien van afgewerkte zijwanden met prachtige ledverlichtingen. Dit model wordt aangedreven door hydraulisch systeem wat het comfort, duurzaamheid en betrouwbaarheid ten goede komt.

De Domilift HL-8500 kan tot wel drie verdiepingen hoog komen en wordt geheel op maat gemaakt. Hierdoor kun je per verdieping er zelf voor kiezen hoe je de in- en uitgangspositie wil positioneren. Ook is het model voorzien van automatisch bedienbare deuren.

Domilift HL-3500

Een ander bekend model is de Domilift HL-3500. Dit is een huislift zonder schacht wat inhoudt dat je de huislift kunt oproepen wanneer je daar behoefte aan hebt. Wanneer je naar de eerste verdieping gaat met de huislift kun je er voor kiezen om de huislift vervolgens naar beneden te sturen zodat je optimaal gebruik kunt maken de kamer. Een huislift neemt namelijk redelijk wat ruimte in beslag en met dit model hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Een ander voordeel van dit model is dat het zeer eenvoudig en vrijwel in elk huis geplaatst kan worden. Dit omdat er geen schacht nodig is om de lift in te plaatsen.

Kennismaking

Wanneer je twijfelt over het plaatsen van een huislift kun altijd contact opnemen met Domilift. Je kunt de huidige situatie toelichten en zij schetsen op basis van jouw informatie een oplossing inclusief bijbehorende prijs. Een huislift is echter s geen goedkope ingreep en kost in Nederland al snel tussen de € 15.000 & € 25.000 inclusief BTW en montage. Uiteraard is hier van belang welk soort lift je kiest, hoeveel verdiepingen de lift moet overbruggen en of er een schaft wordt geplaatst.