Erikvenneman
Image default
Woningen

Een huis kopen om te verhuren met een verhuur hypotheek

Een woning kopen en verhuren kan niet zomaar. Hier komt allerlei wet- en regelgeving bij kijken en je moet aan veel voorwaarden voldoen. Als jij geïnteresseerd bent in het kopen van een woning om te verhuren, doe je er goed aan om meer informatie in te winnen over een verhuur hypotheek. In deze blog vertellen we er meer over.

Wat is een verhuur hypotheek?

Als jij een standaard hypotheek hebt, mag je de woning niet verhuren. Met een verhuur hypotheek kun je echter wel een woning kopen die je vervolgens kunt verhuren. Hierdoor is een verhuurhypotheek wel duurder dan een standaard hypotheek. Dit komt doordat er een extra opslag geldt bovenop de hypotheekrente. De bank loopt namelijk meer risico omdat de woning die wordt verhuurd minder waard is.

Voordelen van verhuren

Het verhuren van een woning kan in eerste instantie een grote kostenpost lijken, maar het kan zeker een aantrekkelijke investering zijn. Zo is het bijvoorbeeld een goed alternatief voor mensen die spaargeld op hun rekening hebben staan. Door de lage rente brengt dit spaargeld namelijk nauwelijks iets op, waardoor het een goed idee kan zijn om te zoeken naar alternatieven die wél geld opleveren. Met het verhuren van een huis krijg je namelijk maandelijks extra geld binnen, wat uiteindelijk meer oplevert dan wanneer je het geld op de spaarrekening laat staan. Bekijk dus zeker eens de mogelijkheden want het verhuren van een woning zou je zomaar eens extra geld op kunnen leveren!  

https://rockethypotheken.nl/verhuur-hypotheek/