Erikvenneman
Dienstverlening

Een hoverboard: hoe werkt het?

De nieuwsgierige kant in jou zal zich misschien kunnen afvragen wat voor een technologie er nu eigenlijk achter een zelfrijdend tweewielig platform, dat je gewicht in evenwicht brengt en balanceert terwijl het een redelijke snelheid bereikt, zit ? Dit kleine apparaat heeft verschillende onderdelen die samenwerken om een ​​soepele handsfree beweging te kunnen garanderen. Elk hoverboard, ook wel bekend onder de term oxboard, heeft deze basiscomponenten, maar het kan tussen de verschillende merken en modellen wel enigzins varieren:

De wielen:

De wielen bevatten elektromotoren en kantel- en snelheidsensoren. Dat laatste detecteert de RPM van een afzonderlijk wiel en verzendt de informatie naar de gyroscoop en snelheidsregelborden die in het hoofdframe, direct naast de wielen, zijn gemonteerd.

Het platform met de gyroscoop en de snelheidsborden:

Wanneer de gyroscoop en snelheidsregelkaarten de kantelinformatie en het toerental van de sensor binnen de wielen heeft ontvangen, sturen ze de gegevens door naar de hoofdprintplaat.

Het moederboard:

Het moederboard is eigenlijk het brein van het hoverboard. Hier berekent de processor in realtime de status van het board, de snelheid waarmee het rijdt, de relatieve snelheid en de kanteling van de afzonderlijke wielen (als je namelijk draait, kantelen beide wielen tegengestelde richting en daarom hebben ze ook tegengestelde RPM’s en bewegingen).

De batterij:

Een meerderheid van de hoverboards gebruikt 36V 4400mAH-batterijen om de noodzaak van frequent opladen te verminderen. Deze componenten worden met een frame dat in het midden zwenkt verbonden zodat je een hoverboard krijgt.

De gyroscoop:

De gyroscopen van een hoverboard zullen de gegevens van kantelsensoren in de wielen ontvangen en deze doorgeven aan de printplaat, waardoor het hoverboard uiteindelijk in balans blijft. Beide voetpedalen hebben schakelaars onderaan die een infrarood LED-lampje activeren, wat de sensor dan verder triggert.

Als je voeten da plat op het board staan blijft het lampje branden en laat de printplaat weten dat het niet nodig is om de motoren te laten draaien. Zodra de rijder zichzelf beweegt (naar voren of naar achteren leunt), schakelt de schakelaar het LED-licht uit en meldt de sensor aan de printplaat dat het tijd is om de motoren te laten draaien.

De motoren:

De motoren op elk wiel werken onafhankelijk van elkaar, wat betekent dat de ook wielen in tegenovergestelde richting van elkaar kunnen bewegen – daarom kun je in cirkels bewegen terwijl je je hoverboard gebruikt. Het hoverboard rijdt recht vooruit zolang de sensor het LED-licht detecteert.

Het licht wordt alleen onderbroken als de schakelaar wordt ingedrukt vanwege de verschuiving van het lichaamsgewicht. Als iemand naar links draait, activeert zijn voet de schakelaar rechtsvoor, waardoor het rechterwiel naar voren draait, terwijl de linkervoet de schakelaar linksom activeert, waardoor het linkerwiel juist naar achteren draait.

Wanneer je naar voren leunt, zul je door het logicapaneel te laten draaien – wat feite het apparaat helpt om te synchroniseren met je zwaartepunt – snel vooruit rijden. Dit eenvoudige maar effectieve concept helpt je om de snelheid en richting van het hoverboard met je lichaamsgewicht te kunnen regelen.

 

Wil je een oxbord aanschaffen? Kijk dan op de site van Swheels.nl

 

https://www.swheels.nl