Erikvenneman
Woningen

Cv ontluchten, wat is het nut, stappenplan en tips

Het kopen van een nieuwe CV ketel kan een hoop geld kosten wanneer je deze zelf niet bijhoudt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je thuis zelf kan ondernemen om de CV ketel zo lang mogelijk mee te laten gaan. Daaropvolgend kun je natuurlijk altijd een CV ketel laten onderhouden door een loodgieter Amsterdam. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met loodgieter Amsterdam om een afspraak te maken of vragen te stellen. Je kunt ook een kijkje nemen op: https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/cv-onderhoud/

 

Waarom de CV ketel ontluchten?

 

Een van de manieren hoe jij zelf onderhoud kan plegen aan de CV ketel is door het ontluchten. We gaan in deze tekst precies doornemen hoe dat werkt. Door het ontluchten zorg je er voor dat er verschillende positieve effecten ontstaan. Allereerst is het zo dat je door het ontluchten van de CV ketel een betere doorstroming hebt. Het water kan hierdoor namelijk weer makkelijker rond stromen. Dit houdt in dat het water dus ook weer bij de radiatoren kan komen zonder enige belemmeringen. Warm water wat vanuit de CV ketel naar de radiatoren gaat, zorgt voor de warmte in huis. Wanneer er dus onvoldoende ontlucht is, kan het er voor zorgen dat het minder warm is in huis dan waar je voor aan het stoken bent. Je betaalt dan dus ook veel meer aan gas terwijl je er minder gebruik van maakt. Gelukkig is het ontluchten van de ketel vrij gemakkelijk en dat gaan we doornemen.

 

Het ontluchten van de CV ketel

 

Om te beginnen is het handig om een aantal spullen bij de hand te houden. Allereerst een ontluchtingssleutel. Vervolgens is het handig om een doekje en een dweil bij de hand te houden. Als eerste stap zet je de thermostaat uit en vervolgens draai je bij alle radiatoren de radiatorkraan uit. Bij de eerste radiator draai je met het ontluchtingssleuteltje aan de zijkant van de radiator de knop om. De radiator wordt nu ontlucht. Er kan iets water uit komen dus het is belangrijk om dit op te vangen met het doekje of eventueel de dweil. Wanneer de radiator geen lucht meer afgeeft, kun je vervolgens het sleuteltje weer terugdraaien en de radiator afsluiten. Herhaal dit proces vervolgens bij alle radiatoren in huis. Op die manier weet je zeker dat er geen enkele radiator meer is waarbij het water belemmerd wordt. Als laatste stap zet je het thermostaat weer op de gewenste temperatuur en kun je genieten van de warmte in huis.

 

Tot slot

 

Het ontluchten van de CV en radiatoren zorgt er dus voor dat alles veel langer mee gaat. Ook zorgt het ontluchten er voor dat het water in de leidingen niet meer belemmerd wordt en op zijn plek terecht kan komen. Het warme water zal er vervolgens voor zorgen dat je een aangename temperatuur in huis hebt. Mocht je er niet uitkomen dan kun je natuurlijk altijd de loodgieter contacten.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/