Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

Besparen op een verhuizing doe je zo

Als je gaat verhuizen heb je waarschijnlijk al hoge kosten aan een heleboel dingen. Zo heb je waarschijnlijk net een woning gekocht of heb je de eerste maand huur al moeten betalen. Om die reden geven we je graag een aantal tips hoe je tijdens een verhuizing wat geld kunt besparen. 

 

Verhuis je spullen zelf

Een verhuisbedrijf inhuren kost vaak een heleboel geld. Als je voldoende tijd hebt en fit genoeg bent, dan kun je dit ook heel goed zelf doen. Begin daarbij op tijd met spullen inpakken en in dozen te doen. Tijdens de verhuizing zelf kun je in je familie en kenniskring vragen of er iemand een busje heeft om te leren. Zo niet, dan kun je altijd nog kiezen om een busje te huren. Met hulp van vrienden en familie zijn de spullen vaak in een mum van tijd verhuist. Je bespaart zo dan de kosten van een professioneel bedrijf inhuren. 

 

Koop niet alles nieuw

Mensen zijn vaak geneigd om een heleboel spullen nieuw te kopen terwijl er ook veel tweedehands beschikbaar is. Op marktplaats of in de tweedehands winkel zijn vaak talloze spullen te vinden die nog in een prima staat zijn. De kosten van deze spullen zijn vaak aanzienlijk lager dan wanneer je deze nieuw in de winkel zou kopen. Kijk dus eerst goed naar de tweedehands mogelijkheden voordat je een echte winkel binnenstapt.

 

Hergebruik je eigen spullen

Doe ook zeker niet te snel je eigen spullen weg. Heb jij nog ergens een oud kastje staan? Pimp deze dan met een likje verf tot een nieuw modern kastje! Ook spullen die vies zijn geworden kunnen vaak nog prima opnieuw gebruikt worden. Zo kun je je matras laten reinigen waardoor deze nog prima een ronde mee kan. Op deze manier bespaar je je de kosten van een nieuwe matras kopen. 

https://banklatenreinigen.com/matras-laten-reinigen/