Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Animatie maken

Het maken van een animatie kan op verschillende manieren. Ook zijn er verschillende soorten animatie video’s. Een animatiefilmpje maken kan van een tekenfiguur zijn, maar ook van de computer of met klei en andere materialen. Als je een film kijkt bijvoorbeeld in de bioscoop dan zijn er 24 plaatjes die in een seconde ongeveer langs komen. De plaatjes die worden zo achter elkaar geplakt dat het lijkt alsof het een video is, maar dat is die niet. Het zijn allemaal aparte fragmenten en foto’s die ervoor zorgen dat iets wat niet leeft of wat er niet daadwerkelijk is toch bewogen of gebeurd. Dit door middel van snelheid.

Een echte animatie maken

Wil je een echte animatie maken dan moet je heel veel tekeningen maken die net iets anders zijn voor een beweging erin vloeiend te laten verlopen. Je maakt namelijk 24 stuks voor 1 seconden. Dus wil je een filmpje van 1 minuut maken. Dan heb je dus al 1440 fragmenten nodig. Wat makkelijker is om te maken en te gebruiken is een animatievideo van jezelf. Je maakt dan foto’s van jezelf op verschillende momenten. Deze plaats je vervolgens op het einde allemaal achter elkaar, zodat je een filmpje hebt. Dit is een grappige Motion animatie met jezelf als hoofdrol speler. Toch is niet heel efficiënt, want je had echter ook gewoon het kunnen filmen. Een animatie is juist leuk als het iets is dat normaal niet leeft of beweegt en nu opeens wel.

Waarom een animatie maken

Een animatie maken kan voor de leuk, maar steeds meer bedrijven gebruiken dit om klanten eerder te kunnen bereiken. Dit komt doordat foto’s minder mensen aanspreken dan video’s. Ook blijkt het dat een foto minder snel verwerkt wordt dan een filmpje. Het opnemen van een filmpje is dus veel effectiever voor de mens. Een mens onthoudt hierdoor beter wat er allemaal gedaan, gezegd, bedoeld wordt of wat het onderwerp is. Daarom is het maken van een animatie dus erg bruikbaar.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/