Erikvenneman
Aanbiedingen

Alles over Britbox

Britbox is een soort combinatie tussen een betaalde variant op BBC iPlayer, Netflix en NLZiet. BBC en iTV hebben Britbox destijds samen gelanceerd om een tegenhanger voor Netflix in de markt te zetten. Sinds 2017 was Britbox alleen in de VS en Canada beschikbaar en sinds kort is de streamingdienst ook in het Verenigd Koninkrijk te bekijken. 

De Amerikaanse en Canadese variant kost ongeveer 6,99 US Dollar per maand. Daarvoor krijg je onbeperkt toegang tot alle Britbox titels. De Britse variant kost omgerekend tussen den 5 en 8 euro per maand. 

Naast bekende series zoals Doctor Who, Eastenders en Miss Marple zijn er talloze exclusieve titels die alleen op Britbox te bekijken zijn. Deze zogenaamde Britbox Originals zijn dus nergens anders te bekijken. 

Hoe kan je Britbox in Nederland kijken?

De streamingdienst bevat een plethora aan Britse titels en is alleen beschikbaar in het VK, de VS en Canada. Voor Nederlanders die hun innerlijke Brit niet kunnen bedwingen is er goed nieuws, je kan Britbox gewoon in Nederland kijken. Daarvoor heb je nodig: Een VPN met Amerikaanse of Canadese servers en natuurlijk een Britbox abonnement. Hoe je een Britbox abonnement kan afsluiten terwijl je niet in Engeland, Amerika of Canada bent laten we verderop in dit artikel zien. 

Waarom kan je Britbox niet in Nederland kijken?

Britbox heeft alleen licentie om in de VS, Canada en het VK te streamen. Daarbuiten heeft de streamingdienst geen licenties aangekocht. Om te misbruik te voorkomen controleert de Britbox stream in welk land de gebruiker is. Dit werkt zo: 

  • Britbox controleert het IP-adres van de gebruiker
  • Als de gebruiker in het toegestane gebied is deblokkeert Britbox en kan je de account aanmaken en kijken
  • Is de gebruiker niet in de VS, Canada of het VK, dan blokkeert Britbox de registratie en kan je niet kijken

Hoe omzeil je de Britbox blokkade?

Met een VPN omzeil je de blokkade om Britbox. Een VPN verandert je IP-adres tijdelijk (zo lang als je zelf wil, met een druk op de knop in- en uitschakelen). Het IP-adres kan veranderd worden naar een IP-aders uit elk gewenst land. Zo kan je vanuit Nederland een Amerikaans IP-adres gebruiken om Britbox in Nederland te kijken

Hoe werkt een VPN met Britbox?

Een VPN is een programma of app waarmee je je IP-adres kan veranderen. Elk apparaat dat met internet verbonden is heeft zijn eigen IP-adres. Dat is een reeks cijfers, vergelijkbaar met een telefoonnummer of adres.

Aan de hand van je IP-adres kan je locatie nauwkeurig worden bepaald. Zo kunnen websites, apps en streamingdiensten je IP-adres uitlezen om te controleren of je wel gebruik kan maken van deze diensten. Een VPN veranderd je IP-adres naar elke gewenste locatie. 

In het geval van Britbox kan je de VPN gebruiken om een Amerikaans IP-adres te krijgen. Op elk moment kan je de VPN weer uitschakelen waarna je eigen IP-adres weer zichtbaar is. 

Amerikaanse en Canadese Britbox VS Britse Britbox

Britbox was in eerste instantie alleen in het VK beschikbaar maar sinds kort is deze streamingdienst ook in de VS en Canada verkrijgbaar. Het grote verschil zit ‘m erin dat de Britse variant alleen Britse credit cards accepteert terwijl de Amerikaanse/Canadese variant elke credit card accepteert, dus ook een Nederlandse of Belgische. 

Britbox gratis proberen

Als je de VPN geïnstalleerd hebt kan je Britbox 7 dagen gratis proberen. Zeg je Britbox binnen 7 dagen op, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Cancel je Britbox niet, dan betaal je het normale abonnementsgeld. Afhankelijk van het Britbox abonnement dat je gekozen hebt is dat maandelijks of jaarlijks opzegbaar.

https://vpnservice.nl/unblock/britbox-nederland/