Erikvenneman
Image default
Internet marketing

5 tips om meer reviews te ontvangen van klanten

Met online reviews kun je klanten laten zien hoe de vorige klanten over het bedrijf, het aangekochte product of de service denken. Maar belangrijker nog, nieuwe klanten laten zich in de meeste gevallen ook daadwerkelijk leiden door deze reviews als ze deze reviews lezen. Dit komt doordat de communicatie vanuit een bedrijf vaak enkel gericht is op de voordelen, terwijl de klant onafhankelijk is en ook mogelijke nadelen communiceert. Maar hoe krijg je nou meer reviews van je klanten? Lees dit artikel om daarachter te komen.

Houd de drempel laag
Niet iedereen heeft tijd om een review te schrijven, dus maak het je klanten vooral niet te moeilijk. Stel bijvoorbeeld niet teveel vragen en laat ze vooral niet eerst inloggen want dat verhoogt de kans op afhaken. De klant wil snel een review schrijven en heeft weinig tijd. Maak het dus zo makkelijk mogelijk en zorg ervoor dat ze de review direct en simpel kunnen geven. 

Beloon je klanten
Voor wat, hoort wat en dat werkt over het algemeen heel goed bij het verkrijgen van meer reviews. Een van de meest gebruikte manieren om klanten te belonen is het aanbieden van korting op een volgende aankoop mits ze een review achterlaten. Dit zorgt voor twee dingen: de klant wil sneller de tijd nemen om een review te schrijven én klanten zullen eerder geneigd zijn tot een volgende aankoop. 

Publiceer ook negatieve reviews
Je wilt natuurlijk het liefst zoveel mogelijk positieve reviews op je website hebben, maar de aanwezigheid van negatieve reviews hebben ook een positief effect op de conversie.Wanneer je namelijk alleen maar positieve reviews hebt, geeft dit een te eenzijdig beeld en leidt het tot wantrouwen bij de klant. Negatieve reviews zijn dus zeker wel van toegevoegde waarde. Echter is het wel belangrijk dat je als bedrijf reageert op deze reviews, om een slechte online reputatie te voorkomen. 

Herinner je klanten
Deze tip zou eigenlijk overbodig moeten zijn, maar wordt vaak toch nog vergeten dus benoemen we hem toch: vraag je klanten na de levering van je product of dienst om een review. Als jij niks vraagt, schrijven je klanten namelijk ook niets. Stuur ze dus enkele dagen na de levering van je product of dienst een e-mail met de vraag of ze tevreden zijn en of ze misschien een review willen schrijven. Geef hierbij ook aan dat ze door het schrijven van een review andere mensen helpen om een keuze te maken. Klanten kunnen zich daar goed mee identificeren en zullen zo dus ook eerder geneigd zijn om een review te schrijven. 

Communiceer een uitnodigende boodschap
Tot slot is er nog een tip die je kan helpen om klanten over de drempel te trekken; aangeven hoe lang het duurt om het review formulier in te vullen of een review te schrijven. Als dit in jouw geval bijvoorbeeld maar één minuut duurt, dan is het goed om dit te benadrukken.

Met deze vijf tips kan jij er dus voor zorgen dat je meer reviews ontvangt van je klanten, doe er dus zeker je voordeel mee.