Erikvenneman
Image default
Verbouwen

Welke badkamer verwarming is geschikt?

De badkamer is in menig woning niet voorzien van een radiator voor hoofdverwarming. Dit levert voor ´s winters niet zulke prettige taferelen op. In de ochtend kan het ijskoud zijn en dat is niet lekker wakker worden. De badkamer is ook bij uitstek een plek waar je alle ruimte hebt om te ontspannen. Lekker een uurtje in bad liggen met een boek zal er niet bij zijn als je een ijskoude badkamer hebt. Integendeel zelfs. Douchen en baden doe je dan het liefste zo snel mogelijk. Daarom is elektrische verwarming dé oplossing om je badkamer snel behaaglijk warm te krijgen. 

Infrarood verwarming in de badkamer

De meest geschikte verwarming voor de badkamer is infrarood verwarming. Infrarood verwarming is directe verwarming, waarmee de badkamer ook direct aangenaam warm te krijgen is. Bovendien zijn de infraroodstralen te vergelijken met zonnestralen en dit is vooral voor in de badkamer een comfortabele vorm van warmte. De badkamer wordt opgewarmd, doordat infrarood alle objecten en aanwezige personen opwarmt. De objecten stralen deze warmte weer uit naar de rest van de omgeving. Aangezien een badkamer meestal geen grote ruimte is, is het snel opgewarmd. Daarnaast is infrarood zeer aangenaam voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Infrarood verwarming is dus ook nog eens gezonde verwarming. 

Convector verwarming in de badkamer

Het is ook mogelijk dat je de badkamer liever geleidelijk opwarmt door middel van indirecte verwarming. Dit kan met convector verwarming. De koude lucht in de badkamer zal door een convector paneel worden aangezogen en worden opgewarmd. De opgewarmde lucht zal naar het badkamerplafond stijgen, afkoelen en weer naar beneden zakken, zodat het proces weer opnieuw start. Wanneer je een convector paneel met ingebouwde wifi thermostaat in de badkamer hangt, kun je al ruim van de voren via je smartphone je badkamer verwarming aanzetten. Zodra je de badkamer betreedt, zal het er al aangenaam warm zijn. 

Schaf elektrische badkamer verwarming aan

Of je nu kiest voor infrarood panelen of convector verwarming, met beide soorten is de badkamer goed warm te krijgen. Tevens zijn beide verwarmingssoorten verkrijgbaar in mooie panelen die weinig ruimte in beslag nemen. Wil je de verschillende modellen bekijken? Kijk dan in de webshop van Verwarmwinkel en kies hier een model uit die het meest voor jouw badkamer het meest geschikt is.

https://verwarmwinkel.nl