Erikvenneman
Woningen

Waar moet ik op letten bij het kopen van schroeven of pluggen?

Ben je op zoek naar schroeven en pluggen? Als je eens een kijkje in het assortiment van je bouwmarkt hebt genomen, weet je dat het aanbod enorm is. Aan de ene kant is het fijn dat je ruim de keuze hebt, maar aan de andere kant is het intimiderend om te zien hoeveel mogelijkheden je hebt.

Laten we het je daarom makkelijker maken en benadrukken welke elementen echt van belang zijn. Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste factoren die bepalen of je schroeven en pluggen moet kopen of niet.

Prijs van de schroeven en pluggen

Niet iedereen heeft een even groot budget om te spenderen. Sommigen komen hierdoor al gauw uit bij de budget varianten. Hier kun je weinig aan doen. Door goed op de andere elementen te letten, is het desalniettemin mogelijk om goede schroeven en pluggen te vinden voor een betaalbare prijs.

Soort schroeven en pluggen

Veelal bepaalt de ondergrond wat voor soort schroef je nodig gaat hebben. Een houtschroef heb je logischerwijs nodig voor hout, terwijl je een metaalschroef nodig hebt voor metaal. Een plug heb je nodig voor een schroef wanneer de ondergrond poreus, heel hard of heel zacht is. Let goed op dat de schroeven en pluggen bij elkaar passen.

Merk van de schroeven en pluggen

Vaak wordt gedacht dat het merk niet bijzonder van invloed is op je keuze. Echter is dit een foute aanname, want tussen merken onderling kunnen de schroeven en pluggen behoorlijk verschillen. Het ontwerpen en creëren van deze bevestigingsmaterialen is namelijk zeer complex, en ieder merk heeft zijn eigen aanpak. Aanraders op dit gebied zijn Spax, Spit, PGB en Fischer.

https://www.schroevenshop.be