Erikvenneman
Image default
Toerisme

Waar is Bokreik

door het water fietsen

Dit etnografisch museumpark vind je op weg van Genk naar Hasselt. Je glijdt er zeker niet voorbij, dit is de grootste lokale attractie.

Bocrijk is een groot etnografisch museum, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van bijna 5 hectare in de open lucht op het grondgebied van Belgisch-Vlaanderen.

Hier zijn oude gebouwen verzameld uit verschillende gebieden van België, voornamelijk Vlaanderen. Dit is zoiets als onze Russische etnomusea, het enige verschil zit in de architectuur van de gebouwen, de gewaden van het personeel dat het museum bedient. De rest is praktisch hetzelfde. Hier worden zowel kleine huizen verzameld als grote mooie gebouwen, bijgebouwen: molens en smederijen.

Het echte leven is hier in volle gang. De museummedewerkers zitten niet stil, ze houden zich bezig met zeer actieve en nuttige activiteiten – ze laten toeristen zien hoe het leven in dit gebied vroeger werkelijk verliep. Tussen de huizen worden groentetuinen aangelegd, meisjes doen handwerk, mannen werken in een smederij en malen graan. Hier kun je zien hoe ze vroeger het land bewerkten, brood bakten, welke technologieën werden gebruikt door smeden om gereedschappen te smeden, hoefijzers voor paarden of wapens.

Ook worden hier dieren gehouden, je kunt biggen, schapen, paarden zien.

De huizen van het etnografisch museum zijn erg mooi, ik zou ze zelfs ongebruikelijk noemen. hoewel, voor buitenlanders, ook onze hutten waarschijnlijk iets ongelooflijks lijken te zijn. Binnen elk van hen is er een thematische expositie, voornamelijk van huiselijke aard.

Deze kleine huizen van boeren, luxere huizen van de burgerij – ze zijn zo schattig, ze zien er fantastisch uit, zoals in de illustraties in de verhalen van Perrault en de gebroeders Grimm. Het is inderdaad heel interessant en aangenaam om hier te wandelen, alsof je in een echt sprookje bent.

De Botanische Tuin is een erg mooie plek, er zijn veel zeldzame en zelfs verbazingwekkende planten, het is ook een geweldige plek om te wandelen, er is veel frisse lucht, er zijn informatieborden bij bijzondere planten die details over bomen, struiken en bloemen vertellen.

Voordelen van deze plek:

  • Een uitstekende plek om te ontspannen voor zowel volwassenen als kinderen.
  •  Een zeer informatief etnografisch museum, waar u de geschiedenis van België en zijn kenmerken kunt zien.
  • De prachtige botanische tuin is een geweldige plek om te wandelen.
  • De speeltuin zal kinderen van verschillende leeftijden aanspreken, hier zal zeker niemand zich vervelen.
  • De gelukkige tijd begint om 17:15 uur; iedereen heeft gratis toegang tot het etnografisch museum.

Nadelen van deze plek:

  • Om dit prachtige park te zien, moet je ver genoeg reizen. België is natuurlijk een klein land, maar je zult er toch voldoende tijd aan moeten besteden.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html