Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Vogelvoer in de zomer

In de zomer is eiwitrijk vogelvoer van levensbelang. Dit is de periode dat de vogels hun verenkleed krijgen dat hun beschermt tegen de winterkou. Een andere groep vogels maken zich op voor de lange trektocht naar het zuiden. Door een extra voederplek te plaatsen in de tuin help je deze vogels met de lange trektocht. De beste vorm van eiwitten voor de vogels zitten in de rupsen, meelwormen en larven. Deze kun je kopen in verschillende winkels. Maak je ook geen zorgen dat je te veel voedsel geeft aan de vogels. Ze stoppen namelijk vanzelf wanneer ze te veel eten.

Vogelslingers met een mix van eten

In een vogelslinger zit vaak een mix van noten wat je aan de vogels kunt voeren. Deze slingers zijn zo verwerkt zodat de vogels moeten werken om het voedsel eruit te halen. Dit zorgt ervoor dat ze dicht bij de natuur blijven. Ze zijn ideaal om op te hangen waardoor je ze op een veilige plek kunt ophangen. Op die manier wordt het lastiger voor de roofdieren om bij de vogels te komen. Ook kunnen de vogels dan rustig genieten van hun eten. Ze zijn niet alleen handig in de tuin, maar ook wanneer je een balkon hebt waardoor je zelf ook kunt genieten van de vogels. En dat geeft vaak een ontspannen en rustgevend gevoel.

De vogels de winter door helpen

In de winter hebben de vogels veel vet nodig. Tijdens de nacht verbranden ze namelijk hun vet waardoor ze soms wel 20% van hun lichaamsgewicht verliezen in de extreem koude nachten. Dit vet moeten ze er weer aan krijgen voor de volgende nacht, mocht deze weer net zo koud worden. Vetbollen, pindakaas en gewone pinda’s zullen de vogels de winter door helpen.

Ook kun je vogelhuisjes ophangen waar ze in kunnen overnachten. Dit helpt niet alleen in de winter. Zodra de vogels door hebben dat ze in jouw tuin hun kleintjes groot kunnen brengen, zullen ze vaak aanblijven. De kans is dan ook groter dat je in het voorjaar een nest jongen in het vogelhuisje zult vinden. Zo kun je het hele jaar genieten van het rustgevende geluid van de vogels.

https://vogelvoerkopen.nl/vogelvoerslingers/