Erikvenneman
Image default
Zakelijk

Tips bij het kopen van een 2de hands auto uit Duitsland

U hebt besloten een tweedehandsauto te kopen en bent op jacht gegaan naar een auto. De volgende stappen zullen een stuk lastiger zijn dan de beslissing om een auto te kopen. Natuurlijk wilt u een auto in de best mogelijke staat tegen de laagste prijs. Maar het is niet omdat je een tweedehands auto koopt dat je genoegen neemt met een groot stuk schroot, toch?

Om te voorkomen dat je spijt krijgt van je aankoop, moet je heel zorgvuldig en voorzichtig zijn bij de aankoop van een tweedehands auto. Hier zijn enkele tips die u moet weten voordat u er een koopt.

1. Onderzoek uw opties uitgebreid

Voordat u contact opneemt met verkopers, zorg ervoor dat u zich eerst wapent met voldoende kennis over het model tweedehands auto dat u wilt kopen en de prijsklasse.

Vraag om tips en aanwijzingen van uw vrienden en collega’s die een tweedehands auto hebben gekocht. Word lid van autofora, vooral diegene die zich richten op het merk of model van uw keuze, en stel vragen. Bekijk de aanbiedingen van tweedehands auto’s op advertenties in kranten en op websites om te weten hoeveel uw favoriete model kost.

2. Vergelijk prijzen van tweedehands auto’s

Terwijl u bladert door verschillende koop- en verkoopwebsites die tweedehands auto’s te koop aanbieden, maak dan een prijsvergelijking van het model dat u wilt kopen. Kijk ook naar de specificaties van de laagst geprijsde auto’s – misschien hebben ze een hogere kilometerstand of zijn het modellen van een ouder jaar.

Bent u van plan een tweedehandse wagen te kopen via een autolening? Bereken eerst hoeveel u zult betalen voor de rente en vergelijk hoeveel het u zal kosten versus het betalen van het volledige bedrag in contanten.

3. Controleer ook de kilometerstand

Concentreer u tijdens uw onderzoek niet alleen op de prijzen. De goedkoopste tweedehands auto’s zijn niet noodzakelijk de beste om te kopen – ze hebben meestal een hogere kilometerstand. Hoe hoger de kilometerstand, hoe ouder de auto is. Hoe ouder de auto, hoe meer onderdelen u moet vervangen.

Zorg er dus voor dat u de kilometerstand van de auto die u overweegt te kopen controleert of de details ervan vraagt. Vermijd die auto’s met een kilometerstand hoger dan 60.000 km. omdat de onderdelen van deze units waarschijnlijk versleten zijn.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

4. Stel een redelijk budget voor de tweedehands auto

Zet bovenop de aankoopprijs van de auto een bedrag opzij voor de reparatie- en vervangingskosten die de auto rijklaar moeten maken. TopGear-columnist Andy Leuterio raadt aan om ten minste 20% van de prijs van de tweedehands auto te reserveren.

5. Graaf dieper in de geschiedenis van de auto

Het grootste risico van het kopen van een tweedehands auto is zijn geschiedenis. Hij kan gestolen zijn, betrokken zijn geweest bij een misdrijf, een ongeluk hebben gehad of onder water zijn komen te staan. Hoe komt u te weten wat de onderhoudshistorie van een tweedehands auto is? Hier zijn enkele manieren om daar achter te komen.

6. Controleer de gebruikte auto grondig op rode vlaggen

Ga nooit akkoord met de aankoop van een gebruikte auto zonder zelf een grondige inspectie uit te voeren. Wees zo nauwgezet mogelijk – controleer niet alleen de carrosserie maar ook elk hoekje en gaatje. Zoek naar rode vlaggen die erop wijzen dat de auto betrokken is geweest bij een ongeval of een overstroming.

Bent u niet zeker van uw vaardigheden op het gebied van auto-inspectie? Breng de auto naar een vertrouwde monteur en laat hem het werk voor u doen.

7. Sla de proefrit niet over

Is de auto door uw visuele inspectie gekomen? Mooi zo! De volgende stap is een proefrit. Dring aan op het rijden van de auto voor een test-als de verkoper weigert, gewoon weglopen. U wilt uw zuurverdiende geld niet verspillen aan een auto die goedkoop is maar u op de lange termijn hoofdpijn zal bezorgen.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/ 

8. Vergeet niet de auto te verzekeren

Als uw net gekochte tweedehands auto niet wordt geleverd met een verzekering, moet u er zelf een kopen voordat u een ritje met de auto gaat maken. Tweedehands auto’s zijn, net als gloednieuwe auto’s, niet vrij van ongelukken die je geld kunnen kosten als de jouwe niet verzekerd is.