Erikvenneman
Image default
Zakelijk

Sneakersokken advies voor mannen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je sokken in je sneakers wilt. Zeker als het warm is in de zomer zijn een paar sokken een must. Maar gewone sokken staan dan meestal niet zo geweldig. Gelukkig zijn daar de sneakersokken een oplossing voor. Laag, bijna onzichtbaar en toch het voordeel van een sok.

Afzakkers

Sommige sneakersokken hebben de neiging om bij de hak af te zakken en dan zitten ze ineens onder je voeten. Dat is niet de bedoeling en daarom zijn er sokken met een siliconenrand die dit voorkomen. De rand is niet irriterend, maar zorgt ervoor dat de sneakersokken niet kunnen afzakken.

Sneakersokken op maat zijn over het algemeen beter dan een one-size-fits-all. Om afzakken te voorkomen, is het zaak om een sok te kopen die goed op maat is. Een sok die te klein is, zit niet en een te grote gaat zeker afzakken.

Zweterige sneakersokken of juist niet

Een van de redenen om sokken in zomerschoenen of sneakers te dragen, is vanwege nare luchtjes en zweetvoeten. Een goede sneakersok voorkomt dit. Het materiaal waar de sok van gemaakt is, speelt hier een belangrijke rol bij. Badstof en katoenblend zijn fijne materialen met een hoog absorptievermogen.

Naast het vermogen om vocht op te nemen, speelt materiaalkeuze ook een rol bij de pasvorm. Een goede mix van rekbare kunstmatige materialen als polyamide met natuurlijke stoffen als katoen zorgen voor een goede pasvorm.

Het loont de moeite om te investeren in een paar goede sneakersokken. Sokken die niet lekker zitten, geen vocht opnemen of afzakken zijn niet fijn. Sokken op maat met een goede pasvorm van het juiste materiaal en met een siliconenrand draag je ongemerkt.

Een goed adres om hippe sneakersokken online te kopen is Hemdvoorhem. Ze hebben daar overigens gratis verzending en retour.