Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Kan je afvallen met verse gember?

Is het een feit of fabel dat je met behulp van verse gember afvallen? Wat zijn nog andere feiten over gember? Op welke manieren kan je het allemaal gebruiken? Gember is een specerij met een sterke smaak. Het wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken en is afkomstig van de gemberplant in Azië. De gember die een consument koopt in de winkel is de onderkant van de stam en de wortelstok van de plant. Als je deze stok schilt, zie je de gele gember verschijnen. Er zitten meerdere voordelen aan gember. Deze worden hieronder toegelicht.

 

Waarom gember gezond is

Veel mensen vragen zich af of je met verse gember kan afvallen. Er zitten nog meer voordelen aan deze Aziatische specerij. Gember is zo gezond voor je omdat het veel vitamines bevat. In gember zitten namelijk de vitamines B1, B2, B6 en C. Gember kan misselijkheid verminderen. Het heeft ook een ontstekingsremmende werking. Daarnaast verminderd het de spierpijn na het sporten. De hersenfunctie wordt door middel van gember verbeterd. Gember stimuleert ook de spijsvertering. Hierdoor worden suikers en vetten sneller afgebroken. Ook zorgt het voor een minder opgeblazen gevoel. Maar het zorgt ook voor een voller gevoel. Mensen die verse gember met thee drinken, krijgen een vermindert hongergevoel.

 

Verse gember helpt met afvallen

Als laatste, verse gember kan je helpen afvallen. De specerij heeft namelijk invloed op een stabiele bloedsuikerspiegel. Wanneer dit niet zo is, dan vertraagt het de vetverbranding. Hierdoor wordt er nauwelijks vet op je buik verbrand waardoor je dus aan kan komen.

 

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/