Erikvenneman
Image default
Bedrijven

De voordelen van zonnepanelen

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen zonnepanelen. Logisch ook want fossiele brandstoffen zijn steeds meer achterhaald en daardoor minder interessant geworden. Daarnaast zijn ze zeer slecht voor het milieu en zorgen zij voor veel vervuiling. Logisch dan ook dat steeds meer mensen hiermee stoppen en in plaats daarvan overstappen naar groene energie. In deze blog gaan we meer vertellen over zonnepanelen. We zullen het hier hebben over de investering en de voordelen die je hieruit kan halen.

Zonnepanelen interessant voor particulier?

Als je voor 2021 je zonnepanelen had besteld, kwam je in aanmerking voor een grote teruggave tot wel een paar duizend euro. Helaas is deze regel sinds 2021 niet meer van toepassing en is het dus een stuk minder interessant geworden om zonnepanelen aan te schaffen. Het belastingvoordeel is eveneens vervallen. het enige wat je nu nog kan aanvragen is een lening voor zonnepanelen met een rente van bijna 0%. Deze groene energie lening kun je aanvragen bij de gemeente. Door het vervallen van deze voordelen is het aanschaffen van zonnepanelen voor een particulier steeds minder interessant geworden. Hoe zit dat eigenlijk bij bedrijven?

Bedrijven kunnen nog steeds profiteren van voordelen na een EED audit

Voor een bedrijf is het gebruik van zonnepanelen nog even interessant als een paar jaar geleden. Zij krijgen in tegenstelling tot de particulieren wel de btw terug op de zonnepanelen en kunnen gebruik maken van een financiering. Ze komen in aanmerking voor een speciale financiering na het doen van een EED audit. Deze audit staat in het teken van advies geven over hun energie verbruik en hoe zij dit kunnen verminderen. EED audit kun je gemakkelijk aanvragen via verschillende gespecialiseerde bedrijven. De resultaten zullen een positief effect hebben op je energieverbruik.

Verduurzaming van het bedrijf begint bij u zelf

Voordat u kunt beginnen met het verduurzamen van uw bedrijf , moet u hier natuurlijk toestemming voor geven. Sommige ondernemers zien dit niet zitten omdat het veel geld kost en zij dit liever besteden aan expansie van het bedrijf. Echter, is het wel aan te raden hierin te investeren, omdat het op lange termijn veel voordelen oplevert. Verduurzaming bedrijf en omgeving kan dus makkelijk gerealiseerd worden en zal daardoor altijd de moeite en kosten waard zijn. Verduurzaming van het bedrijf begint immers bij u zelf. Door te verduurzamen helpt u niet alleen uw eigen portemonnee, maar zorgt u er ook voor dat het milieu minder belast is. Kortom, verduurzaming van bedrijven is een maatschappelijk belang waar iedere ondernemer aan mee zou moeten doen!

https://www.justlookforward.com/eed-energie-audit/