De energiebesparingstips van een loodgieter

We worden er vooral de laatste jaren op gewezen om zuiniger met energie om te gaan. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. Daarom proberen we het energieverbruik te verminderen. Wanneer je bijvoorbeeld in Amsterdam Noord woont, kun je besparingstips opvragen. Een loodgieter uit Amsterdam Noord kan je langs laten komen om alle energiebesparende tips met je te bespreken. Een loodgieter uit Amsterdam Noord bekijkt je woning en zal alle mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen met je bespreken. De loodgieter zal op de eerste plaats kijken naar de verwarming die in huis wordt gebruikt. Door te besparen op je vaste lasten kun je behoorlijk wat geld overhouden waarmee je dan weer andere leuke dingen kunt doen. Je kunt om te beginnen proberen zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Zo bespaar je geld wat goed voor je is, maar ook goed is voor het milieu. De meeste mensen kijken op de eerste plaats naar het geld wat ze kunnen besparen.

 

De warmte in huis

Laat je door de loodgieter voorlichten over de juiste cv-ketel. Om het water in huis te verwarmen zijn er meerdere mogelijkheden. Omdat er meerdere soorten cv-ketels zijn, moeten we de beste gebruiken. De ketel heeft namelijk veel invloed op het verbruik van de energie. Maak bij de keuze van een cv-ketel een weloverwogen keuze. Een cv-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee. In veel gevallen is het voor die tijd al wenselijk dat je een andere cv-ketel aanschaft. Na 10 jaar moet je er over nadenken om de ketel te gaan vervangen. Kies dan voor een HR-ketel. De nieuwste modellen gebruiken veel minder gas dan de oudere. Vooral de laatste jaren is het rendement van de ketels enorm verbeterd. Een loodgieter zal je aanraden om een HR-combiketel te gaan gebruiken. Zo’n ketel kan heel je huis verwarmen, zonder dat hij op volle toeren hoeft te draaien.

 

Een HR-combiketel heeft een hoger rendement en is te combineren met een zonneboiler. Deze ketels bezitten het Gaskeur NZ-label. Het geeft je de mogelijkheid om gratis zonne-energie te gebruiken voor het opwarmen van het water. Een loodgieter Amsterdam Noord geeft je graag de juiste adviezen voor een goede verwarming en dergelijke.

 

Isoleren

Een ander belangrijk punt om de warmte in huis te houden is om ervoor te zorgen dat er niet veel warmte verloren gaat. Daarvoor zou je om te beginnen een specialist langs kunnen laten komen. Hij kan dan een berekening maken wat je allemaal aan je huis kan verbeteren door isoleren. Hij zal daarvoor beginnen met het dak, muren, ramen en de vloer. Wanneer hij klaar is, zal hij de berekening met je doornemen waarmee je veel energie kunt besparen tegen een geringe uitgave in de kosten. In veel gevallen zal de meeste warmte verloren gaan door de ramen. Dat is zeker het geval wanneer er nog enkel glas is gebruikt. Tegenwoordig wordt er dubbel of drievoudig glas gebruikt. De raamkozijnen moeten er wel geschikt voor zijn.

Tochtstrippen

Er gaat in huis ook veel warmte verloren door kieren en spleten. Daarvoor kun je eenvoudig tochtstrippen plaatsen.

 

Apparaten

Je kunt ook energie besparen door goede elektrische apparaten aan te schaffen.

Wasmachine

Wanneer je een nieuwe wasmachine moet aanschaffen, kun je een Hotfill-wasmachine kopen. Een normale wasmachine zal zelf het water verwarmen dat er nodig is. Een Hotfill-wasmachine doet dat niet. Hij is aangesloten op de warmwaterkraan. Hij zal daardoor veel minder energie verbruiken voor het verwarmen van het water.

Koelkast en ijskast

Omdat deze toestellen de hele dag aan staan, is het belangrijk dat ze zuinig zijn. Daarom moet je een zuinig toestel aanschaffen. De energie labels lopen van A t/m G. Door een toestel te kiezen van A+++ weet je zeker dat je een zeer zuinig apparaat hebt.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/loodgieter-amsterdam-noord/

Over

You may also like...

Reacties gesloten.