Erikvenneman
Gezondheid

De beste detox kuur voor de lever

Ook jij doet waarschijnlijk een heleboel dingen die niet zo goed zijn voor je lever, zoals het eten van veel suiker of het drinken van alcohol. Je lever kan dit allemaal wel aan maar je kunt je niet zo lekker voelen doordat je lever moeite heeft met het opruimen van gifstoffen. Om je lever dan te zuiveren kan je een detox kuur voor je lever volgen om hem binnen enkele dagen weer helemaal als nieuw te hebben

 

Vermijd voor deze dagen alle gifstoffen

Als eerste is het verstandig om tijden jouw lever detox alle gifstoffen te mijden, hiermee hebben we het over alcohol, roken, suiker, bewerkte voeding, magnetronmaaltijden, schoonmaakmiddelen, verf, lijm en benzine. Door deze gifstoffen te vermijden geef je jouw lever een pauze waardoor hij kan herstellen. Maar wat moet je dan wel doen?

 

Neem premulon anti kater middel

De anti kater middel van Premulon bevat asparagine, dit is een stofje wat het alcoholafbraakproces versnelt en het bloed zuivert, hiermee helpt het de lever dus. Het nemen van premulon is vooral goed wanneer je veel alcohol hebt gedronken. Ook kun je deze natuurlijk gebruiken waarvoor hij eigenlijk bedoeld is, om een kater te voorkomen. Je kunt hem voor, tijdens of na het drinken innemen om de kans op een kater enorm te verkleinen.

Verwijder stressbronnen uit je leven

Tijdens je detox kun je ook eens gaan bedenken of je erg gestrest bent en waar dit dan vandaan komt. Stress zorgt ervoor dat hormonen in je bloedbaan komen en deze laten ook weer afbraakproducten in de lever achter. Minder stress hebben is dus ook beter voor je lever, en de rest van je lichaam. Je kunt kijken waar je stress van krijgt en dit uit je leven bannen maar je zou ook beginnen met yoga of meditatie.

 

Verwerk kurkuma in jouw dieet

Kurkuma stimuleert de productie van gal en hierdoor verlaten meer gifstoffen de lever, op deze manier is dit dus het perfecte kruid om je lever te reinigen. Hier bovenop komt nog dat kurkuma ook helpt met regereneren en beschermen van de levercellen, waardoor het de lever dus ook geneest. Kurkuma heeft een redelijk sterke smaak maar er zijn Curry’s waar je het in kunt verwerken, of je kunt het in een smoothie doen wanneer je ervoor zorgt dat de smaak wordt gemaskeerd.

 

Deze lever detox ideaal wanneer je het gevoel hebt dat je lever niet optimaal werkt, met behulp van deze detox heb jij jouw lever voor je het weet weer op de rit en voel jij je dan meteen stukken beter. Enkele onderdelen van een lever detox zijn dus het nemen van premulon, gifstoffen vermijden en kurkuma eten, maar er is nog veel meer wat je kunt doen. Je hoeft hier dus niet te stoppen, ga vooral zelf op onderzoek uit naar kruiden en ander voedsel wat reinigend werkt en zo kun je vinden wat het beste werkt voor jou.