Erikvenneman
Image default
Zakelijk

Welke soorten boilers zijn er?

Een boiler zorgt voor warm water in huis. Het is een vat met water, voorzien van verwarmingselementen. Maar welke soorten heb je allemaal en welke is het beste voor bij jou thuis?

Boiler 1: Elektrische boiler

Bij de meeste mensen is de elektrische boiler het meeste bekend. Het heeft een elektrisch verwarmingselement om het water op te nemen. De aanschafprijs van de boiler is ook relatief goedkoop. Omdat het water van de boiler netjes op temperatuur blijft, kun je direct water gebruiken als je dat nodig hebt.

Boiler 2: Gasboiler

Een gasboiler maakt gebruik van gas voor de verwarming, maar werkt in principe op dezelfde manier als een elektrische boiler. Het warme water is beschikbaar op het moment dat je daar gebruik van wilt maken. De boiler zorgt dus voor een hoeveelheid warm water.

Boiler 3: Warmtepompboiler

De warmtepompboiler is een boiler die wordt gevoed door een warmtepomp. Dit is een energiebesparende keuze. De boiler zorgt er op een milieuvriendelijke manier voor dat er water beschikbaar en haalt warmte uit de lucht

Boiler 4: Zonneboiler

Een zonneboiler maakt gebruik van 1 tot 4 zonnecollectoren. Op deze manier wordt het zonlicht omgezet in stroom. Met deze warmte wordt het water in de boiler opgevoerd. Het is dus een duurzame keuze, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas en stroom.

Boiler 5: Doorstroomboiler

Bij een doorstroomboiler wordt het water pas verward als je dat nodig hebt. Het lijkt eigenlijk meer op een geiser. Deze boiler geeft de mogelijkheid om energie te besparen. Er moet jaarlijks wel een onderhoud komen. 

Boiler 6: Keukenboiler

De keukenboiler, het woord zegt het al een beetje, een boiler voor in de keuken. Zo kun je snel en gemakkelijk gebruik maken van warm water. Bijvoorbeeld voor het afwassen of handen te wassen. Deze boiler is in vergelijking met de rest een stuk kleiner van formaat.

Boiler 7: Smartboiler

De smartboiler is een boiler die het verbruikspatroon van het water ontdekt. Hierdoor kan de boiler de momenten van het verwarmen afstemmen. Er is gewoon warm water beschikbaar als jij dat nodig hebt. Een lage verbruik van energie wordt hierbij verzekerd. 

Advies

Heb jij advies nodig bij het kiezen van een boiler? Veel vakmannen zijn hier in gespecialiseerd. Ook kunnen zij de boiler voor jou plaatsen. Dus bel ze een keer op en ze komen meteen langs bij jou thuis.