Erikvenneman
Image default
Vakantie

Weekendje Ardennen

Een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Zo mogen we de Ardennen toch wel zeker noemen. De prachtige ongerepte natuur, de romantische dorpjes en de eeuwenoude burchten en kastelen geven dit natuurgebied een echte sprookjesachtige sfeer. Omdat het ook nog een zo dichtbij huis ligt, is een weekendje Ardennen uitermate geschikt om er even tussenuit te gaan en van de schitterende natuur te genieten. Of je nu je weekendje Ardennen door wilt brengen in een luxe vakantiehuis of in een sfeervol natuurhuisje, het kan allemaal!

 

Wandelen in de Ardennen

De uitgestrekte natuur en de adembenemende uitzichten lenen zich uitstekend voor een mooie wandeling. Smalle bospaadjes banen zich een weg door de bossen en trakteren je regelmatig op schitterende vergezichten. Doordat het gebied zo uitgestrekt is, waan je je af en toe in een compleet andere wereld als je geen andere mensen tegenkomt. Een sprookjeswereld, vol kastelen, burchten en oude middeleeuwse dorpjes. Op iedere hoek kan je zo een ridder tegenkomen.

 

Weekendje Ardennen met de kinderen

Kinderen staan meestal niet te springen om tijdens een weekendje weg een natuurgebied te bezoeken. Toch heeft dit natuurgebied zo veel te bieden, ook voor kinderen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannende grottentocht? Of raften over een woeste rivier? Of bezoek een van de schitterende oude kastelen die vanuit een heuvel trots over de omgeving uitkijken. Zoals je kunt zien biedt een weekendje Ardennen voldoende avontuur om ook met de kinderen te bezoeken. Een avontuur dat ze nog lang zal bijblijven!

https://indardennen.be/weekend-ardennen/