Erikvenneman
Image default
Woningen

Ramen en deuren oost vlaanderen

 

Afvoersysteem van een kunststof raam
Afvoersysteem van pvc-ramen.
De meeste kopers weten zeker niet het doel van het raamafvoersysteem. Maar enige kennis op dit gebied kan helpen bij het kiezen van hoogwaardige kunststof ramen. Het is bekend dat een kunststof profiel van binnenuit uit vele kamers en subkamers bestaat, waardoor het raam de belangrijkste eigenschap – thermische isolatie – krijgt en het niet laat bevriezen. Tijdens condensatie of neerslag hoopt zich water op in het profiel, wat de levensduur van de constructie aanzienlijk verkort. Hiervoor is het afvoersysteem uitgevonden.

Afvoer op kunststof ramen.
Drainagegaten verwijderen vloeistof uit het profiel, dat in de constructie doordringt als gevolg van neerslag dat de gaten en sleuven van de niet-strak gesloten vleugel binnendringt.
Alle moderne kunststof ramen en deuren worden uitsluitend geproduceerd met een afvoersysteem, omdat dit de levensduur van de gehele constructie aanzienlijk verlengt.

Hoe is het afvoersysteem van kunststof ramen gerangschikt?
Het werkingsprincipe van dit systeem is vrij eenvoudig. Wanneer er zich teveel vloeistof in het profiel ophoopt, stroomt het eenvoudig naar buiten via een speciale gleuf, een afvoersleuf genoemd. In dit geval komt de vloeistof niet op het versterkingsproduct, waardoor roest wordt voorkomen.

Naast bescherming tegen water, vervult het afvoersysteem de functie van ventilatie van de kamers in het profiel. Hiervoor zitten aan de bovenzijde van het frame speciale gaatjes die lucht doorlaten. Zo stroomt het water ongehinderd naar buiten.

 

Het belang van het reinigen van afvoergaten
Het afvoersysteem speelt een essentiële rol bij het maken van ramen. Dankzij haar worden PVC-ramen betrouwbaar beschermd tegen verstopping en het binnendringen van water in het profiel. Het systeem moet echter van tijd tot tijd worden gereinigd, omdat verstopping in de winter kan leiden tot bevriezing van water in het profiel en als gevolg daarvan tot vernietiging van het plastic. Het wordt aanbevolen om het systeem te reinigen terwijl u de ramen schoonmaakt, waarbij u al het vuil en stof uit de openingen verwijdert. Deze procedure zal uw ramen ongetwijfeld een langere levensduur bezorgen.

Ramen en deuren oost vlaanderen

Offertes Ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0144-aluminium-schuifraam.html

Gerelateerde artikelen

Huis verkopen in Enschede

Cv ontluchten, wat is het nut, stappenplan en tips

Op zoek naar een huis te koop in Noorbeek?