Erikvenneman
Image default
Bloemen

Populaire bloem: de pioenroos

In de lente en het begin van de zomer is de pioenroos misschien wel de meest verkochte bloem van Nederland. Er is dan veel vraag naar, mede omdat pioenrozen maar 2 maanden per jaar te koop zijn. De bloemen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. De meest verkochte kleuren zijn paars, roze en wit. Deze kleuren worden zowel online als fysiek door veel verkopers aangeboden. Naast diverse kleuren, zijn er ook diverse soorten. Wat dacht je van pioenrozen met dubbele bloemen, of pioenen met een enkele rij bloemblaadjes. Ze groeien in verschillende groottes en vormen.

Het mooie van deze bloem is dat de groei zorgt voor een ware transformatie. Ze beginnen in een kleine knop, waarvan de meeste mensen vinden dat ze niet mooi zijn. Maar zodra ze beginnen te groeien, komt er binnen een mum van tijd een ongelofelijk mooie bloem uit met veel blaadjes.

 

Betekenis van pioenrozen

Wist je dat de pioenroos wordt beschouwd als teken van liefde, geluk, gezondheid, voorspoed en bloeiende romantiek? Er zijn dus tal van redenen om pioenrozen te kopen. Geef ze cadeau of koop ze voor jezelf. Een pioenrozen boeket kun je eenvoudig online kopen. Er zijn voldoende kwekers waarbij je pioenrozen kunt bestellen. Meestal geldt; vandaag besteld is morgen in huis. Laat ze bij jezelf bezorgen of laat ze bij iemand bezorgen die je wilt verrassen.

 

Verzorging van de pioenroos

  • Zorg dat je voldoende van de onderkant van de stelen afsnijd. In ieder geval een paar centimeter, zodat het water beter opgenomen kan worden.
  • Blaadjes die in het water van de vaas vallen, haal deze eruit, zodat niks gaan schimmelen.
  • Een boeket pioenrozen moet je altijd in een schone vaas zetten. Mocht je voeding hebben, voeg dit toe aan het water in de vaas.

 

Pioenrozen in eigen tuin

Pioenrozen kun je bij de lokale bloemist kopen of op een webshop zoals www.tulpen.nl. Je kunt ze natuurlijk ook zelf kweken. Bijvoorbeeld in je eigen tuin of op een stuk land dat je in je bezit hebt. Ze kunnen wel een meter hoog worden. Maar daarvoor hebben ze wel een beetje zonnestralen nodig, dus zet ze in de zon. De plant kan zowel in de pot als in de border staan. Zorg wel dat je ze in kleigrond of zandgrond poot, daar gedijen ze het beste op.