Erikvenneman
Gezondheid

Piekeren: oorzaak en gevolg

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel is erg fijn voor jouw collega’s of medestudenten. Iedereen weet namelijk dat ze op jou kunnen vertrouwen en wat ze van je kunnen verwachten. Jij zou bijvoorbeeld nooit te laat iets inleveren of niet voldoen aan de eisen van de opdracht. Ook kijk jij met een kritische blik naar het project en zet jij nog even de puntjes op de i, waar anderen dat niet gedaan hadden. Kortom, samenwerken met jou is een feestje. Toch zorgen de hoge verwachtingen ervoor dat jij de lat nóg wat hoger legt voor jezelf. De prestaties moeten beter en de resultaten hoger, wat leidt tot overmatig piekeren met alle gevolgen van dien.

Piekeren is een gemoedstoestand en ontstaat vaak als gevolg van een negatieve ervaring in het verleden of persoonlijke zorgen. Het is dan ook niet eenvoudig om los te komen uit dit denkpatroon, dat gepaard gaat met fysieke en mentale klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen met slapen en slaapgebrek, hoog gevoeligheid en paniekaanvallen. Uiteraard wil je niet te maken krijgen met deze klachten, maar het is lastig om hier onderuit te komen. Professionele hulp moet er daarom aan te pas komen, waar Piekerpoli uitkomsten in kan bieden. De professionals van Piekerpoli kennen de symptomen en weten om die reden ook hoe je ermee om leert gaan.

Herken jij je in het bovenstaande, maar weet je niet hoe het nu verder moet? Maak dan een afspraak bij de Piekerpoli bij jou in de buurt. Zo is er een psycholoog alphen, maar ook psychologen Amersfoort staan voor jou klaar. Samen zullen we de problemen en klachten bestuderen, waarna we een plan van aanpak kunnen opstellen. We zullen zoeken naar de oplossing die voor jou werkt en bij jou past. Op die manier zal jij binnen de kortste keren beter in je vel zitten.

https://piekerpoli.nl/