Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je voor de beste voetbaltraining en -coaching?

De inrichting van jouw voetbaltribune is van cruciaal belang voor het creëren van een veilige, comfortabele en fantastische  ervaring voor supporters. Als verantwoordelijke binnen een voetbalclub wil je je publiek de best mogelijke ervaring bieden, terwijl je tegelijkertijd voldoet aan de regelgeving op het gebied van veiligheid en capaciteit. In deze blog delen we onze tips voor de beste inrichting van voetbaltribunes, inclusief stoeltjes, looprichtingen, aanwijzingen, ruimte, veiligheid, banners en reclame.

 

Fijne stoeltjes

Een goede voetbaltribune heeft comfortabele en stevige stoeltjes die genoeg ruimte bieden voor een comfortabele zitplaats voor supporters. Bij het kiezen van de stoeltjes, kies dan voor kwaliteit boven de prijs, zoals bij Skor. Stoeltjes van hoge kwaliteit gaan langer mee en zorgen voor tevreden supporters. Stoeltjes moeten ook gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat je gemakkelijk kan voldoen aan de hygiëneregels.

 

Looprichtingen en loopruimte

Een goed doordacht systeem van looprichtingen is essentieel voor een veilige voetbalbeleving. Zorg dat er voldoende ruimte is voor supporters om veilig van en naar de tribune te gaan. Plaats bewegwijzering die gemakkelijk te zien en te begrijpen is, en zorg ervoor dat nooduitgangen duidelijk zijn aangegeven.

 

Duidelijke aanwijzingen

Op de tribune moeten duidelijke en goed zichtbare aanwijzingen worden geplaatst waarbij wordt aangegeven waar de uitgangen, wc’s, horeca en EHBO te vinden zijn. Dit is niet alleen essentieel voor de veiligheid van supporters, maar het zorgt er ook voor dat ze zich op hun gemak voelen en optimaal kunnen genieten van de wedstrijd.

 

Voldoende ruimte

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte tussen de stoeltjes op de tribune, zodat de supporters voldoende ruimte hebben om te bewegen en zich comfortabel te voelen. Houd ook rekening met de breedte van de gangpaden en trappen, zodat supporters zich veilig kunnen verplaatsen. Vergeet daarbij ook niet om te zorgen voor voldoende ruimte rondom de tribune voor supporters om te verzamelen of overleg te plegen, bijvoorbeeld bij het wisselen van de helft.

 

Veiligheid, banners en reclame

Veiligheid is uiterst belangrijk in het ontwerpen van jouw voetbaltribune. Werk samen met de lokale autoriteiten en professionele adviseurs om de tribune veilig te maken. Denk aan het plaatsen van hekken om de tribune en het maken van noodplannen. Om support en de sfeer op de tribune aan te moedigen, kunnen banners en reclame worden voorzien. Dit mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid van de supporters en de tribune. Houd de banners en reclame beperkt en vermijd het blokkeren van nooduitgangen of het zorgen voor andere veiligheidsproblemen.