Erikvenneman
Image default
Zakelijk

Het belang van belijning

Belijning is een van de meest onderschatte manieren om in verschillende situaties overzicht en structuur te creëren. Belijning is zo belangrijk in ons dagelijks leven, echter staan veel van ons hier nooit echt bij stil. Als deze belijning er niet was dan zou onze beschaving in bijna totale chaos vallen. Je denkt misschien dat dat overdreven is, maar als je verder leest kom je er snel achter dat dit niet zo is. 

Het gebruik van belijning in sport

Een van de plekken in onze maatschappij waar belijning een enorm grote rol speelt is in de sport. Denk er maar eens over na. Een voetbalveld heeft lijnen, een basketbalveld heeft lijnen en ga zo maar door. Het uitoefenen van deze sporten zou vrijwel onmogelijk zijn zonder belijning. Laten we voetbal weer als voorbeeld nemen. Of het nu gaat om een amateurveld of een veld in het grootste stadion ter wereld, ze hebben allemaal dezelfde belijning. En dat is niet voor niets zo. Zonder lijnen zou je niet meer weten waar precies het veld eindigt en het spel zou totale chaos worden. De volgende keer als je op tv je favoriete team zit te volgen, dan moet je er maar eens aan denken wat er zou gebeuren als belijning niet bestond.

Belijning op straat

Even een andere situatie: belijning in het verkeer en op straat. Zonder de belijning op straat zou het verkeer een rotzooitje worden. De belijning geeft aan waar je mag rijden, waar dat niet mag en wie er voorrang heeft. Dankzij de belijning is het mogelijk om orde te houden in het verkeer en de veiligheid te bewaren. In landen waar geen belijning wordt gebruikt is het verkeer compleet anders. Let er bij je volgende auto ritje maar eens op hoe belangrijk deze lijnen wel niet zijn. 

Belijning in fabrieken

Een andere plek waar belijning vaak gebruikt word is in fabrieken, dankzij belijning kunnen de fabriekseigenaren aangeven waar het veilig is om te lopen en waar niet. Zo ben je preventief bezig met het verkleinen van het risico dat er nare ongelukken gebeuren. 

 

https://msvm.nl/belijning/