Erikvenneman
Gezondheid

Een Feedingpillow: Als het niet zo makkelijk gaat

Nog tijdens je zwangerschap droom je over de periode erna. Je wilt het beste voor je kindje. Voor de geboorte van je baby heb je al besloten dat je borstvoeding wilt geven. Dit lijkt een heel natuurlijk gegeven en je staat er misschien niet zo bij stil dat borstvoeding geven niet altijd vanzelfsprekend is en soms niet vanzelf gaat. Je hebt een romantisch beeld voor ogen van rustige momenten met een tevreden baby die geniet van wat jij hem kan geven. De werkelijkheid bestaat soms uit geworstel met een krijsende hongerige baby en een moeder met rugpijn en oververmoeidheid. Je ziet het misschien niet meer zitten, maar je hoeft het echt nog niet op te geven.

 

Ondersteuning met een Feedingpillow

Naast hulp die je kan inschakelen van bijvoorbeeld een lactatiekundige kan een voedingskussen of Feedingpillow echt een uitkomst zijn bij het voeden van je baby. Ontspanning is het toverwoord bij borstvoeding. Om te kunnen ontspannen, moet je een ontspannen houding aan kunnen nemen. Een ergonomisch voedingskussen ontlast je nek, rug en schouders en zorgt voor die ontspannen houding.

 

Een voedingskussen, ook voor je kindje

Een voedingskussen is niet alleen fijn voor jou tijdens het voeden, maar ook voor je baby. Als je baby het zwaar heeft gehad bij de bevalling kan je met een Feeding pillow je baby voeden zonder de maag zwaar te belasten en ook de ruggengraat van je baby wordt ontzien. Ook kan je dit kussen gebruiken als je baby te vroeg geboren is. Met een Feeding pillow voor tweelingen is het zelfs mogelijk om je baby’s tegelijk te voeden.

Dat romantische beeld van een tevreden drinkende baby tegen je aan, hoeft met een Feedingpillow geen droom te blijven.