Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Circus op school

Circusproject op school

Circusworkshops organiseren op school is altijd een groot feest. Leerlingen van alle leeftijden zijn aan de gang met circusmaterialen, circustheater en misschien is er zelfs op het einde van de dag een voorstelling voor en door alle leerlingen! Bij Grote Broer vinden we circus zo mooi, omdat het kinderen een succeservaring geeft. Je kan écht in een half uur leren jongleren. Of je kan ook écht met die diabolo leren werken. Het maakt de dag tot een groot feest, want niemand is op het einde teleurgesteld.

Circusdag op school

Het meest georganiseerde circusproject van Grote Broer is de circusdag school. Bij de circusdag gaan leerlingen in de ochtend allerlei verschillende circusworkshops volgen en bereiden ze een presentatie voor. In de middag bouwen we het decor op en zetten we nog even de “puntjes op de i”. Daarna start de afsluiter van de dag: alle leerlingen gaan hun act opvoeren voor elkaar en trotse ouders. De circusdag wordt vaak georganiseerd als afsluiting van een periode, zoals vlak voor de vakantie.

Circusactiviteiten voor de basisschool

Niet elke school wilt een hele dag met de leerlingen bezig zijn met circus. Daarvoor hebben we onze circusworkshops voor school. Je kiest wat je met je leerlingen wilt doen en wij zoeken daar een workshopleider bij. Met kleuters richten we ons voornamelijk op circustheater, maar met oudere leerlingen wordt het al snel complexer. We organiseren bijvoorbeeld de workshop Clownerie, workshop Goochelen of de workshop Jongleren. Het vraagt meer van het acteren van de leerlingen of van hun motorische vaardigheden. Voor elke type school en/of onderwijs hebben wij workshopleiders. Voordat we iets met een school gaan organiseren maken we altijd kennis en bespreken we wensen, verwachtingen en bijzonderheden. Op basis daarvan maken we een optimale match met de workshopleider(s). Hierdoor zorgen we dat de dag precies aansluit bij de school en de leerlingen.

https://www.grotebroer.com